EN

Velmistři špionáže

Zákulisí tajných služeb ve 20. století

Karel Pacner


Karel Pacner odkrývá tajemství špionážních operací, zákulisí tajných služeb a přináší nová fakta a nové souvislosti světových dějin moderní historie.
Špionáž je součástí světových dějin od nepaměti a v bouřlivém 20. století s rozvojem techniky i civilizace samé dostaly i tajné služby moderní podobu. Karel Pacner odkrývá tajemství špionážních operací, zákulisí tajných služeb a přináší nová fakta a nové souvislosti světových dějin moderní historie. I známé historické události se mohou jevit na pozadí rozkrytých operací tajných služeb v jiném světle! A tyto příběhy jsou skutečné a mnohdy napínavějš, než jaké by si dokázali vymyslet autoři špionážních románů

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 448
EAN 9788025904640
Datum vydání 30.11.2015
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,59
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

I známé historické události se mohou jevit na pozadí rozkrytých operací tajných služeb v jiném světle!

Vyzvědět úmysly svých skutečných nebo jen potenciálních nepřátel je vlastní všem vládám a vládcům, států totalitních stejně jako demokratických režimů. Špionáž je součástí světových dějin od nepaměti a v bouřlivém 20. století s rozvojem techniky i civilizace samé dostaly i tajné služby moderní podobu.

Karel Pacner odkrývá tajemství špionážních operací, zákulisí tajných služeb a přináší nová fakta a nové souvislosti. A tyto skutečné příběhy jsou mnohdy napínavější a spletitější než romány se špionážní tematikou.

Autor představuje svět tajných služeb v přímém napojení na hlavní události 20. století, které přinesly nesmírné utrpení milionům lidí na celém světě. Velmistři špionáže podtrhují význam tajných služeb zaměstnávajících věci oddané a schopné lidi odhodlané hájit bezpečnost státu. Bohužel přinášejí i svědectví, jak může zmíněná oddanost a bystrý intelekt sloužit k upevňování totalitního státu bez ohledu na míru páchaného zla.

Další tituly z řady "Špionáž Karla Pacnera"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Pacner

Karel Pacner

Po absolvování VŠE nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu. Věnoval se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal 60 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Tajný závod o Měsíc, Českoslovenští vyzvědači a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu. Knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost vyšel necelý měsíc před autorovou smrtí v roce 2021.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM