EN

Prodaná nevěsta

Jiřina Marková-Krystlíková


Jednu z nejkrásnějších oper Bedřicha Smetany představujeme v poutavém a zároveň naučném vyprávění. Kniha vznikla ve spolupráci s Národním divadlem a její součástí je i CD Dětské opery Praha.
Nejznámější a jedna z nejkrásnějších oper Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta se vám představí v poutavém a zároveň naučném vyprávění. Dozvíte se, proč se nevěstě říká prodaná nebo co si má Mařenka rozmyslet, když ji rodiče přesvědčují „Rozmysli si, Mařenko, rozmysli!“. Naučnou část doplňuje slovníček hudebních pojmů nebo historie opery i Národního divadla. Obsahuje i CD.

Detailní informace

Ilustrátor Jiří Votruba
Jazyk čeština
Počet stran 48
EAN 9788000040707
Datum vydání 26.10.2015
Věk od 7
Formát 195x255 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,412
Typ Kniha + CD
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Jedna z nejkrásnějších oper Bedřicha Smetany v poutavém a zároveň naučném vyprávění

Než se poprvé vypravíte s dětmi na představení Prodané nevěsty, jedné z nejkrásnějších oper Bedřicha Smetany, přečtěte si společně vyprávění Jiřiny Markové-Krystlíkové. Dozvíte se, proč se nevěstě říká prodaná, jak dopadne číslo komediantů s medvědem a co si má Mařenka rozmyslet, když ji rodiče přesvědčují „Rozmysli si, Mařenko, rozmysli“. Autorka vypráví děj opery srozumitelně a s ohledem na dětského čtenáře. Po dějové části knihy následuje část naučná, kde se dočtete zajímavosti o Bedřichu Smetanovi a Karlu Sabinovi, historii této opery nebo o založení Národního divadla. Naučnou část doplňuje slovníček hudebních pojmů a zastaralých slov, která se objevují v opeře, ale dnešním dětem jsou již neznámá.

Nedílnou součástí tohoto zpracování Prodané nevěsty jsou líbivé ilustrace s prvky komiksu od Jiřího Votruby, které ještě více přibližují příběh malým čtenářům.

Kniha vznikla ve spolupráci s Národním divadlem a souborem Dětská opera Praha, a tak si o Prodané nevěstě můžete nejen číst, ale i si poslechnout přiložené CD.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiřina Marková-Krystlíková

Jiřina Marková-Krystlíková

Operní pěvkyně a pedagožka Jiřina Marková-Krystlíková absolvovala pražskou konzervatoř a již při studiu hostovala v Národním divadle. V roce 1979 se stala sólistkou opery ND a vytvořila zde role českého i světového repertoáru subretního, lyrického, melodramatického až po dramatický obor. Bohatá je její koncertní činnost i spolupráce s rozhlasem, televizí a nahrávacími studii. Kromě pěvecké činnosti působí jako profesorka na pražské konzervatoři. V roce 1997 založila vlastní soukromou hudební školu, která dodnes vychovává děti a mládež. Od roku 2015 spolupracuje s nakladatelstvím Albatros, kde vyšlo její převyprávění opery Prodaná nevěsta. Součástí jejích knih pro děti jsou i CD Dětské opery Praha a předních českých operních sólistů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM