EN

Mráz - brožovaná

Bernard Minier


Vražedné šílenství uprostřed francouzských Pyrenejí!
První díl francouzské bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem. Pracovníci elektrárny v Pyrenejích najdou jednoho dne mrtvolu koně zavěšenou na stožáru lanovky, která je tu jedinou přístupovou cestou. K vyšetřování je povolán Martin Servaz, velitel jednotky v Toulouse, který na mrtvole identifikuje DNA, která patří jednomu z chovanců institutu. Ústav je přitom tak zabezpečen, že není možné, aby se někdo z chovanců mohl dostat ven…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr thriller
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Glacé
Původní jazyk francouzština
Překladatel Jiří Žák
Počet stran 632
EAN 9788075051592
Datum vydání 20.07.2015
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,685
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Vražedné šílenství uprostřed francouzských Pyrenejí!

Saint-Martin-de-Comminges je malé městečko ve francouzských Pyrenejích, kde jsou zimy kruté a kde se nikdy nic moc neděje. Až dokud pracovníci vodní elektrárny nenajdou jednoho zimního dopoledne mrtvolu koně bez hlavy, částečně staženou z kůže, zavěšenou na nosném stožáru lanovky, která je jedinou přístupovou cestou na toto místo. Není to obyčejný kůň – patří totiž místnímu magnátovi Ericu Lombardovi. Martin Servaz, čtyřicetiletý velitel regionální kriminální jednotky v Toulouse, je naštvaný, že byl odvolán z vyšetřování brutální vraždy bezdomovce, aby se ujal tohoto nejpodivnějšího případu své kariéry.

Ve stejnou dobu přijíždí do nedalekého Wargnierova institutu, jež se specializuje na mimořádně nebezpečné a duševně choré vrahy, psycholožka Diane Bergová, která postupně zjišťuje, že ředitel ústavu využívá neortodoxní metody. Detektiv Servaz na mrtvole koně brzy identifikuje DNA, která patří jednomu z chovanců Wargnierova institutu. Ústav je ale tak zabezpečen, že není možné, aby se někdo z chovanců mohl dostat ven. A za několik dní je nalezeno první mrtvé lidské tělo. Martin Servaz s kolegyní Irene Zieglerovou musí využít všech svých schoností k vyřeření děsivého tajemství…

Vynikající kombinace série skutečně strašidelných zločinů, mrazivé atmosféry a houževnatého policisty dělá z této knihy napínavé čtení, během kterého budete až do konce hádat, kdo je vrah.

- vítěz prestižní Crime Novel Prize v Cognac v roce 2012

- nominace na Elle Reader´s Prize

- dle hodnocení The Sunday Times jeden z 50 nejlepších thrillerů z celého světa za posledních pět let

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Detektiv Martin Servaz"

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Bernard Minier

Bernard Minier

Bernard Minier vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina několika jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý a má dvě děti. Než Minier v roce 2011 překvapil francouzské čtenáře i kritiku detektivním románem Mráz, živil se jako celní úředník. Opožděný, a možná proto vyzrálý debut získal několik cen, například cenu čtenářek časopisu Elle (v kategorii detektivek) a zejména významné ocenění Prix Polar, udělované na festivalu detektivní literatury v Cognacu. Mráz byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a vznikl podle něj také francouzský televizní seriál Glacé. Úspěch mezi čtenáři i kritiky sklízejí i další Minierovy knihy. Ty v Česku vychází v brilantním překladu Jiřího Žáka.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM