EN

Pravidlo 80/20

Umění dosáhnout co nejlepších výsledků s co nejmenším úsilím

Richard Koch


Kontrolujte svůj život, nedovolte, aby okolnosti kontrolovaly vás!
Pravidlo 80/20 je klíčem k tomu, jak kontrolovat a usměrňovat svůj život. Pokud se dokážeme soustředit na několik nejmocnějších a nejdůležitějších sil v nás a kolem nás, můžeme obrátit své úsilí správným směrem a znásobit tak svou efektivnost.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 244
EAN 9788072613137
Datum vydání 07.09.2015
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,415
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Kontrolujte svůj život, nedovolte, aby okolnosti kontrolovaly vás!

Pravidlo 80/20 uvádí, že existuje vnitřně daná nerovnováha mezi příčinami a výsledky, vstupy a výstupy, úsilím a odměnou – 80 procent výstupů je výsledkem 20 procent vstupů a 80 procent výsledků vzniká z 20 procent příčin. V podnikání byla platnost pravidla 80/20 již potvrzena na mnoha příkladech - 20 procent výrobků, které organizace vyrábí, jí přináší 80 procent zisku, 20 procent zákazníků vytváří 80 procent tržeb organizace a 20 procent výrobků a zákazníků také obvykle vytváří 80 procent jejího zisku.

Pravidlo 80/20 je první knihou, která ukazuje, jak pravidlo systematicky používat nejen v práci, ale i v osobním životě. Na široké škále příkladů z byznysu, osobního, společenského i politického života ukazuje, jak svět opravdu funguje: 20 procent recidivistů má na svědomí 80 procent trestných činů, 20 procent řidičů způsobuje 80 procent dopravních nehod a 20 procent těch, kteří uzavřou sňatek, se podílí na 80 procentech rozvodové statistiky.

Pravidlo 80/20 je tedy klíčem k tomu, jak kontrolovat a usměrňovat svůj život. Pokud se dokážeme soustředit na několik nejmocnějších a nejdůležitějších sil v nás a kolem nás, můžeme obrátit své úsilí správným směrem a znásobit svou efektivnost. Většina toho, co děláme, nás mnohdy ani nezajímá, a výsledný efekt našeho konání je také často mizivý. Ale pokud se soustředíme na to podstatné, můžeme kontrolovat události ve svém životě, a nedopustit, aby události kontrolovaly nás. Pravidlo 80/20 je jednou z nejúspěšnějších, nejvlivnějších a nejprovokativnějších knih o byznysu a řízení osobního života posledních deseti let. Ne neprávem je dnes tato kniha považována za klasické dílo světové literatury. Nové, aktualizované vydání obsahuje oproti předchozímu vydání části pojednávající o jin a jang pravidla 80/20, udržitelnosti světového rozvoje a povinnosti každého z nás podílet se na odpovědnosti za světové bohatství a pokrok společnosti, které význam a pochopení pravidla 80/20 povznášejí na kvalitativně vyšší úroveň.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Richard Koch

Richard Koch

Richard Koch je autorem světově proslulého bestselleru Pravidlo 80/20, jehož se celosvětově prodalo přes milion výtisků a který byl přeložen do více než třiceti jazyků. Je také úspěšným podnikatelem a investorem, angažoval se například ve společnostech Filofax, Plymouth Gin, Belgo a Betfair. Je spoluzakladatelem společnosti LEK Consulting. Napsal přes 20 vysoce oceňovaných populárně naučných knih. Žije na Gibraltaru.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM