EN

Balkón jako zahrádka

Michala Hrnčiarová


Ovoce, zeleninu i bylinky si můžete vypěstovat i uprostřed sídliště. Tato kniha vám poradí jak na to!
Chcete si zkusit vypěstovat něco na svém balkoně nebo terase, ale nevíte, jak začít? Váháte, které rostliny jsou na to vhodné, anebo co všechno k tomu budete potřebovat? Naše knížka bude vaším průvodcem, jak se stát městským pěstitelem – i když jste úplný začátečník. Krok za krokem vám představí, jaké bylinky, ovoce, zeleninu, jedlé květy či vlastní sazenice si můžete takto vypěstovat, jak jednotlivé rostliny kombinovat a poradí s výběrem vhodných nádob.

Detailní informace

Žánr zahrada
Jazyk čeština
Původní jazyk slovenština
Počet stran 136
EAN 9788026406785
Datum vydání 23.03.2015
Věk od 12
Formát 165x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,329
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Ovoce, zeleninu i bylinky si můžete vypěstovat i uprostřed sídliště. Tato kniha vám poradí jak na to!

Chcete si zkusit vypěstovat něco na svém balkoně nebo terase, ale nevíte, jak začít? Váháte, které rostliny jsou na to vhodné, anebo co všechno k tomu budete potřebovat? Naše knížka bude vaším průvodcem, jak se stát městským pěstitelem – i když jste úplný začátečník.

Krok za krokem vám představí, jaké bylinky, ovoce, zeleninu, jedlé květy či vlastní sazenice si můžete takto vypěstovat, jak jednotlivé rostliny kombinovat a poradí s výběrem vhodných nádob. Naučíte se používat přírodní hnojiva, získáte cenné rady jak si poradit s případnými škůdci a chorobami bez použití chemie a také jak efektivně využít malý prostor.

V knize dále naleznete tipy, čím můžete netradičně obohatit svůj dosavadní jídelníček a zájemci o založení komunitních zahrad a kompostovišť získají podrobný návod, jak na to.

Michala Hrnčiarová se věnuje pěstování jedlých rostlin v nádobách. Experimentuje s různými druhy ovoce, zeleniny, květů a bylinek. Při pěstování využívá principy permakulturního pěstování a zahradního upcyklingu. Michala testuje možnosti částečné potravinové soběstačnosti na omezeném prostoru městských zahrad – na balkonech a terasách. Na svém blogu www.foresterblog.sk kromě sdílení svých pěstitelských zkušeností mapuje zelené iniciativy, jež se dějí v Bratislavě, i v dalších městech, která navštíví.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM