EN

Svět lokomotiv

Josef Schrötter


Poznej svět lokomotiv!
Poutavá a bohatě ilustrovaná kniha, která by neměla chybět v knihovničce žádného zájemce o lokomotivy a vše, co souvisí s jejich vývojem, provozem a zabezpečením. Je určená jak pro skalní fanoušky železnic tak i pro mladší čtenáře, kteří svět lokomotiv teprve začínají objevovat. Kniha je doplněna barevným atlasem parních, elektrických a motorových lokomotiv včetně vlaků nové generace.

Detailní informace

Ilustrátor Bohuslav Fultner
Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788026405627
Datum vydání 03.11.2014
Věk od 10
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,44
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Poutavá a bohatě ilustrovaná kniha, která by neměla chybět v knihovničce žádného zájemce o lokomotivy a vše, co souvisí s jejich vývojem, provozem a zabezpečením. Je určená zejména pro mladší čtenáře, kteří mají o železnici zatím jen matné představy a svět lokomotiv teprve začínají objevovat. Kniha je doplněna barevným atlasem parních, elektrických a motorových lokomotiv včetně vlaků nové generace.

Z obsahu knihy:

parní lokomotivy

elektrické lokomotivy

motorové lokomotivy

vlaky nové generace

zabezpečení provozu

rychlostní rekordy

délka evropských tratí

přezdívky českých lokomotiv

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Schrötter

Josef Schrötter

Vyučil se elektromechanikem sdělovacích a zabezpečovacích zařízení. Pracoval v řadě profesí v železničním provozu ve Střední dráze, posléze vystudoval při zaměstnání Střední průmyslovou školu a Vysokou školu dopravní v Žilině v oboru sdělovací a zabezpečovací technika v dopravě a Bankovní institut – Vysoká škola. Pracoval na Federálním ministerstvu dopravy, na Ústředním ředitelství ČSD, na Generálním ředitelství ČD a na Ředitelství AŽD Praha. Historie železnic je jednou z oblastí jeho zájmu. Je členem Odborového sdružení železničářů (OSŽ) a v Evropském zájmovém sdružení železničářů FISAIC patří ke skupině literátů a výtvarníků. Ve volných chvílích také maluje. Od mládí se věnuje psaní a publikoval již stovky článků v různých periodikách. Napsal již celkem šestnáct knih o železnici a alternativní medicíně, která je jeho koníčkem.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM