EN

Muriel a andělé

Miloš Macourek


Nechte se unést do světa budoucnosti! Nejlepší český komiks od Káji Saudka a Miloše Macourka
Album Muriel a andělé je nepochybně nejdůležitějším komiksem české historie. Nikdy dřív ani potom zde nevzniklo dílo, jež se by svou progresivitou, ambiciózností a výtvarnou kvalitou mohlo srovnávat s tím nejzajímavějším, co se právě dělo v komiksově vyspělých zemích. Kdyby album vyšlo koncem 60. let, vývoj domácího komiksu by se jistě vyvíjel jinou cestou. Dodnes naztratilo nic na své přitažlivosti, nyní vychází v limitovaném vydání, jako podklad pro tisk byly nově použity reprodukce dochovaných originálů.

Detailní informace

Žánr komiks
Ilustrátor Kája Saudek
Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788025902653
Datum vydání 27.01.2014
Věk od 15
Formát 243x243 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 1,065
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Album Muriel a andělé je bezpochyby nejdůležitějším komiksem české historie. Nikdy předtím ani potom zde nevzniklo dílo, které by bylo svou progresivitou, ambiciózností a výtvarnou kvalitou zcela srovnatelné s tím nejzajímavějším, co se právě dělo v komiksově vyspělých zemích. Kdyby album vyšlo na konci 60. let, kdy bylo dokončeno, vývoj domácího komiksu by se určitě vyvíjel jinou cestou a byli bychom dnes mnohem dál. Bohužel se tak nestalo. Nicméně i v roce 2013 – pětačtyřicet let od svého vzniku – si Macourkův a Saudkův příběh uchoval mimořádnou živost a sdělnost.

Kniha vychází v limitovaném vydání v pevné vazbě s přebalem – jako podklad pro tisk byly nově použity reprodukce dochovaných originálů, knihu doprovází zasvěcený doslov.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Miloš Macourek

Miloš Macourek

Básník, dramatik, scenárista populárních filmových komedií a pohádek. Mezi nejznámější patří Kdo chce zabít Jessii, Pane, vy jste vdova, Šest medvědů s Cibulkou a seriály pro děti Arabela, Létající Čestmír nebo Křeček v noční košili. Macourek si liboval ve fantastických námětech – jeden použil i v populárním kresleném seriálu Mach a Šebestová, jenž získal také knižní podobu a několik pokračování. Vedle Macha a Šebestové vyšla v Albatrosu také Macourkova dětská kniha Žofka ředitelkou zoo nebo Všichni sloni v orchestru. S Kájou Saudkem pak Miloš Macourek spolupracoval na stěžejním díle českého komiksu – Muriel a andělé.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM