EN

Slavné anglické citáty

Anglictina.com


Blýskněte se anglickými citáty známých osobností!
Nezapomenutelné výroky anglicky mluvících spisovatelů, vědců, sportovců, politiků, umělců, byznysmenů, vojevůdců, politiků ad. U každé osobnosti najdete český stručný životopis a několik citátů v angličtině s českým překladem. Z jednoho citátu je vždy vybraný a okomentovaný jazykový jev, který si následně procvičíte.

Detailní informace

Jazyk angličtina
Počet stran 208
EAN 9788026601173
Datum vydání 08.10.2012
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,308
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Vybrali jsme pro vás citáty čtyřiceti pěti osobností z historie i ze současnosti a kromě toho, že se budete moct poučit, zasmát, souhlasně pokývat hlavou či jí nevěřícně kroutit nad tím, co všechno mohou lidé veřejně vyřknout či napsat, máte možnost se i něco přiučit z anglického jazyka.

U každé osobnosti najdete český stručný životopis a několik citátů v angličtině s českým překladem. Z jednoho citátu je vždy vybraný a okomentovaný jazykový jev, který si následně procvičíte. Výběr osobností nebyl jednoduchý, protože skutečně bylo z čeho vybírat. Snažili jsme se najít takové osobnosti, jejichž citáty jsou nejčtenější, a protože nám jde především o výuku angličtiny a anglické autentické texty, jsou to všechno angličtí rodilí mluvčí. Až na jednu výjimku a tou je Albert Einstein. Jeho bonmoty prostě v našem výčtu nemohly chybět a vzhledem k tomu, že posledních 22 let svého života žil v USA, můžeme snad i jeho angličtinu

považovat za dobrou a pro náš účel bez výhrad použitelnou.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM