EN

1001 tipů a triků pro SQL

Ľuboslav Lacko


Ty nejlepší rady pro práci s SQL
Nejen začátečníci, pokročilí, ale i řada profesionálů pracujících s SQL najde inspiraci ve sbírce s více než tisícovkou rad a návodů. Kniha se věnuje širokému spektru témat, jednotlivé tipy a triky jsou přehledně řazeny do tematických kategorií, kromě SQL zavítal autor i do řady oblastí, které s tímto jazykem úzce souvisí. To vše je demonstrováno bez zbytečné teorie na krátkých příkladech.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr databáze
Jazyk čeština
Počet stran 416
EAN 9788025130100
Datum vydání 05.12.2011
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Tipy a triky
Hmotnost 0,67
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Využívá váš projekt databázi k ukládání dat? Potřebujete vyřešit spolupráci s tímto úložištěm rychle a efektivně? Nebo pracujete jenom s databázemi a hledáte, jak vaše SQL dotazy napsat lépe a elegantněji? Tato kniha nabízí více než tisíc tipů a triků, jak využít SQL a databáze na maximum.

Zkušený autor, který patří mezi špičkové experty na problematiku databází, vás v krátkých radách a návodech seznámí nejen se základními operacemi, ale i řadou pokročilých technik, které řeší určitý specifický problém. Najdou zde inspiraci začátečníci, pokročilí, ale i profesionálové, kteří se bez SQL a databází ve svých projektech neobejdou. Jednotlivé rady jsou přehledně členěny do tématických sekcí, nalezení požadované odpovědi je tak dílem okamžiku.

Kniha vám mimo jiné ukáže, jak:

* Zjistit duplicity v databázi

* Použít indexy při vyhledávání

* Ošetřit sdílený přístup více uživatelů

* Importovat a exportovat údaje

* Pracovat s procedurami, funkcemi a spouštěmi

* Vybrat údaje z tabulky do souboru XML

* Ukládat geometrické údaje do databázové tabulky

* Řídit přístup k údajům pomocí pohledů

O autorovi

Ľuboslav Lacko je předním slovenským odborníkem na databázové technologie a webové programování, působí jako školitel a konzultant. Publikuje články a seriály v odborných časopisech a je autorem desítek knih a příruček.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ľuboslav Lacko

Ľuboslav Lacko

Ľuboslav Lacko je předním slovenským technologickým novinářem, který sleduje všechny nové trendy nejen v IT. Působí také jako školitel a konzultant, publikuje články a seriály v českých i slovenských odborných časopisech. Má za sebou desítky odborných příruček a publikací z nejrůznějších oblastí IT. Kromě publikační činnosti se věnuje i vývoji aplikací pro mobilní zařízení.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM