EN

Reklamní a produktová fotografie

Kreativní techniky a neobvyklé postupy

Jan Jindra


Jedinečné snímky od layoutu k realizaci
Podívejte se, jak vznikají skutečně profesionální reklamní a produktové snímky. Zkušený fotograf popisuje na příkladech skutečně realizovaných zakázek pozadí vzniku jednotlivých snímků a zároveň odhaluje tvůrčí postupy, které nejčastěji využívá. Sledujte celé workflow od návrhu layoutu, přes schvalování s klientem až po fotografování ve studiu nebo venkovních lokacích.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788025131121
Datum vydání 05.12.2011
Věk od 0
Formát 210x235 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,8
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Zajímá vás, jak vnikají snímky, které si klienti nakonec vyberou jako součást své reklamní kampaně nebo dokonce firemní identity? Chtěli byste začít s produktovou fotografií, nebo jen hledáte nové přístupy, techniky a inspiraci pro další práci? Profesionální fotograf a pedagog pro vás vybral několik desítek svých realizovaných zakázek, na kterých vám popíše celý proces jejich vzniku.

Nechte se inspirovat a osvojte si neobvyklé fotografické postupy, abyste dokázali pořídit výjimečný snímek pro každé zadání. Otištěné ukázky doplňují detailní informace o pozadí jejich vzniku, podrobné nákresy rozmístění světel na scéně nebo autorovy pracovní skici, na jejichž základě se dobral výsledného záběru. Seznámíte se s průběhem fotografování nejrůznějších zadání od table-top snímků až po automobil v exteriéru a autor se s vámi rozdělí i o tipy na nejrůznější efekty a iluze, které pomohou vaše snímky ozvláštnit.

V knize se mimo jiné dozvíte jak:

- Naplánovat práci na reklamní zakázce od zadání po prezentaci výsledků

- Probíhá tvůrčí proces, kde hledat inspiraci a nápady na samotné provedení

- Připravit scénu, vybrat a nastavit světla, nezbytné kulisy a další pomůcky

- Využít vlastnosti objektivů k nejrůznějším formám zobrazení objektů

- Vhodně zvolit stylizační prostředky, efekty nebo manipulaci s obrazem

-Pořídit neobvyklý snímek ať už budete fotit ve studiu nebo exteriéru

O autorovi:

Jan Jindra získal fotografické vzdělání na pražské AMU a od roku 1989 se profesionálně věnuje užité fotografii. Je držitelem řady významných ocenění a jeho snímky se objevily v několika výstavních katalozích a knižních publikacích. V současnosti přednáší na Fakultě multimediálních komunikací, kde v Ateliéru reklamní fotografie vede semináře např. o Strategii prezentace, Fotografických trikových technikách nebo Lightdesignu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM