EN

Za tichem - Křivoklátsko

Roman Hartl


Chcete cestovat a zároveň hledáte klid? Pak nepotřebujete jen mapu, ale také navigaci pro svou duši z edice ZA TICHEM.
Odhalte ztichlou krajinu a podmanivé kouzlo Křivoklátska, kraje protkaného lesy a klidným tokem Berounky. Průvodcem vám bude místní vlastivědný publicista Roman Hartl, jehož vyprávění vás inspiruje k objevování krajiny i sebe sama. Lány, Křivoklát, Slabce, Podmokly – místa známá i ta odlehlejší se pojí s polozapomenutými příběhy, jsou bohatá na krásné scenerie i fascinující rodáky. Tak se zhluboka nadechněte a odhalte atmosféru křehkou jako řídnoucí mlha, kterou se prodírají paprsky vycházejícího slunce.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 152
EAN 9788026726869
Datum vydání 01.08.2024
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Edice Za tichem
Hmotnost 0,249
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Pokračování série Za tichem tentokrát vede čtenáře a tiché poutníky na Křivoklátsko, do kraje protkaného rozsáhlými lesy a klidným tokem Berounky. Lány, Křivoklát, Slabce, Podmokly – místa známá i ta odlehlejší jsou spjatá s polozapomenutými příběhy, fascinujícími rodáky a podmanivými sceneriemi, které překvapují svou melancholií. Jít krajinou, to je příležitost ztišit se, objevit skrytá místa a možná i sebe sama. Vlastivědný publicista a Roman Hartl k takovému putování inspiruje knihou, která je zároveň průvodce, historická reportáž i povídka.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Roman Hartl

Roman Hartl

Novinář a publicista, narozený v roce 1976 ve Slabcích u Rakovníka. Pracoval jako redaktor regionálních novin Rakovnicko a Rakovnický deník. Od roku 2005 se profesionálně věnuje interpretaci historického a kulturního dědictví oblasti Rakovnicko, severozápadní Čechy a Praha. Je autorem řady naučných stezek, vlastivědných publikací, turistických průvodců, výstav a muzejních expozic. Jeho knihy s historickou tematikou se v regionu těší velké oblibě (Příběhy z Pavlíkova, Vyprávění o Kolešovicích, Rakovnické osmičky, Pověsti a tajemné příběhy města Rakovníka). Od roku 2008 autorsky připravuje Rakovnické turistické noviny. Je trojnásobným držitelem ocenění Prix Non Pereant – Média na pomoc památkám v kategorii publicistika a v roce 2020 byl oceněn jako Osobnost města Rakovníka. S manželkou a synem žije v Mutějovicích na Rakovnicku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM