EN

Psí dečky

Jana Jašová


Vedro přešlo v dusno a houstne!
Tlapky osudu jsou nevyzpytatelné. Proto se nedivme, že to s velkolepou evakuací v románu Psí dny (Meander, 2020; ZLATÁ STUHA IBBY 2021: Beletrie pro mládež) nakonec dopadlo o chloupek jinak, než dvounozí i čtvernozí členové záchranné Mise HAF předpokládali. Hlavní je, že v průběhu akce našli dospívající Rebeka, David a Linda nejdřív ztracenou sebedůvěru a pak i jeden druhého. Jejich spřátelení psi však lítají v dalším maléru a dusno houstne.

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Počet stran 280
EAN 9788075582317
Datum vydání 30.10.2023
Věk od 10
Formát 200x200 mm
Nakladatelství Meander
Edice Modrý slon
Hmotnost 0,863
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Tlapky osudu jsou nevyzpytatelné. Proto se nedivme, že to s velkolepou evakuací v románu Psí dny nakonec dopadlo o chloupek jinak, než dvounozí i čtvernozí členové záchranné Mise HAF předpokládali. Hlavní je, že v průběhu akce našli dospívající Rebeka, David a Linda nejdřív ztracenou sebedůvěru a pak i jeden druhého. Jenže křehké kamarádství je třeba den co den utužovat. Zvlášť když jejich spřátelení psi lítají v dalším maléru a dusno houstne. Houstone, máme problém! Kostelec, prázdninově ospalý zapadákov významný nanejvýš tím, že leží přesně v zeměpisném středu Česka i Evropy, se za pouhé dva týdny proměnil v bitevní pole. A na něm se teď bude obráncům inteligentní psí rasy hodit každá ruka, packa, ba i drápek!

Bratrstvo odpadlíků Lajčini mstitelé, jež se lidem mstí za napáchaná příkoří, totiž v jeho ulicích přistoupilo k operaci Psí dečky. Povolaní rafani mají za úkol zmocnit se zaběhlého počítače MICKA a pak hodlají s velením mírumilovnější části psovstva skoncovat na způsob mafie: pěkně zostra a jednou provždy. Tedy pokud ovšem napřed skoncují s vlastními mindráky a budou mít dost čokolády, která má v psychologické fázi boje zásadní význam. Napínavý střet rozhádaných zvířecích frakcí ukazuje, že i v malém městě se může o jednom prázdninovém víkendu odehrát velké drama. Nebo spíš velká komedie – to když se do boje vloží taky výkvět hafíků až z Londýna, supermoderní technika či úskoky manželů Ledabylových. Co na to Velký Gatsby?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jana Jašová

Jana Jašová

Vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Je úspěšnou literární překladatelkou a věnuje se i vlastní literární tvorbě. Z angličtiny přeložila více než dvě stovky beletristických titulů pro děti i dospělé, překládá také non-fiction literaturu. Za překlad románu Michelle Paverové Zrádce přísahy byla v roce 2010 oceněna Zlatou stuhou a stejné ocenění získala i v roce 2021 za svou knihu Psí dny. Její první thriller Znič to jméno byl nominován na ocenění Magnesia Litera v kategorii „detektivka“. V tomto žánru pokračuje titulem Krutý měsíc.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM