EN

Muži jsou vinni?

Proč se milujeme, nesnášíme, opouštíme i odpouštíme očima uznávaného psychiatra

Klára Mandausová, Radkin Honzák


A žili šťastně až do smrti… Může se to stát i vám.
Žena a muž jsou jiný živočišný druh, říká s nadsázkou Radkin Honzák. V jednu chvíli dokonale souzní a záhy se pohádají do krve. Proč se z lásky stává nenávist? A proč někomu vydrží pěkné dny v páru až do diamantové svatby? V rozhovoru s novinářkou a spisovatelkou Klárou Mandausovou odpovídá renomovaný psychiatr na otázky týkající se partnerského soužití, popisuje zákonitosti lásky a naznačuje řešení neshod. S jediným cílem – ukázat, že dobré vztahy existují a šťastni až do smrti nepatří jen do pohádek.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 200
EAN 9788020462657
Datum vydání 08.02.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,344
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Proč je žena někdy považovaná za bytost druhé kategorie a kdy v historii jí byla stříbrná příčka přisouzená? Jak tuto situaci narovnat, tak aby se neodrážela nejen v pracovních, ale i osobních vztazích?

Jak budovat zdravé a šťastné soužití a umět zvládat problémy, které občas vedou k jeho konci? Co přichází, když pomine zamilovanost? Je sex opravdu tak důležitý, jak se tvrdí, a musí nevěra vždycky znamenat definitivní rozchod?

A jakým způsobem nás ovlivňuje rodina, ze které pocházíme, a které věty bývají v partnerství třaskavé?

Otázek, na které v knížce Radkin Honzák odpovídá, je mnohem víc. Všechny se točí okolo žen a mužů a jejich vzájemných vztahů. S lehkostí sobě vlastní přemýšlí psychiatr o situacích, které se týkají každého z nás.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Nela Vacková
Radkina Honzáka jsem potkala prostřednictví už několika knih o psychickém zdraví. Tehdy to bylo setkání, které jsem pokaždé chtěla zopakovat, a tak jsem se nechala nalákat anotací této knihy. To, že bude řeč o partnerském soužití, rozdílech ve smýšlení mužů a žen a řeč bude i o otázce rovnosti, mě nadchlo. Kniha je vedená formou rozhovoru, což mi vyhovovalo, jelikož Klára Manduasová kladla přesně takové otázky, které mě v tu chvíli napadaly. Tentokrát mi ale vůbec nesedlo vyjadřování pana Honzáka. V jeho starších knihách měl text větší řád a osnovu, tady se skákalo od jednoho k druhému, myšlenky byly mnohdy nedotažené a čtenář pak neví o čem je zrovna řeč, nebo co si vůbec z určité kapitoly má odnést. Častokrát došlo také k tomu, že se naprosto odklonili od tématu a předmětem rozhovoru bylo náhle něco jiného. Čekala jsem, že po dočtení budu z toho všeho alespoň o trochu moudřejší, ale byla jsem spíše zmatenější. Zde mi navíc neladily odborné výrazy spojené s obecnou češtinou a i ostřejšími slůvky, v jiných knihách to bylo více upravené. Zábavné bylo aspoň čtení o příkladech a zkušenostech z praxe, to se člověk mnohdy i zasmál. Vůbec tímto nechci dílo Radkina Honzáka zkritizovat a s čistým srdcem vám můžu doporučit jeho knihy Vyhořet může každý, nebo Deprese není depka, které vyšly u nakladatelství Vyšehrad, ale tuto bohužel ne. 2,5/5*

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Klára Mandausová

Klára Mandausová

Klára Mandausová  je novinářka, literární redaktorka a spisovatelka. Proti srsti je její desátá kniha. Vydala také román Odměna za nevěru, sbírky fejetonů My dokonalé a Holky s voctem, podílela se na knize Dobro a zlo 21. století, ve které vedla rozhovor s teologem Markem Váchou, a opatřila texty monografii botanické malířky Pavlíny Kourkové Duše květů. V dětství byla k zastižení nejčastěji v knihovně. Do dvaadvaceti byla přesvědčená, že se z ní stane učitelka, nejspíš aby mohla psát alespoň po tabuli, ale v žádné škole pro ni nebylo místo. Po studiu na VŠE proto zamířila do MF Dnes. Během psaní o ekonomice se jí narodila dcera Kristina. Později vyměnila práci v deníku za lifestyle Marianne a magazín Forbes. Od roku 2022 působí v nakladatelství Mladá fronta. Vedle své rodiny, vtipných mužů a veselých kamarádek miluje lesy, hory, galerie, kavárny u řeky, historické části měst a zvířata, obzvlášť zlatého retrívra Arnošta a skupinu kocourů, které s dcerou postupně adoptovaly z útulků. Ráda říká, že s laskavostí nejdál dojdeš a na lásce stojí svět.  
Zobrazit profil autora

Radkin Honzák

Radkin Honzák

Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM