EN

Hurá, nosím brýle

Helena Haraštová


Brýle jsou (zá)zrak! Ilustrovaný průvodce, který vám otevře oči.
Kačenka a Josífek nosí brýle, díky kterým vidí svět ostře a do nejmenších detailů. Možná si i ty zrovna zvykáš na své první brýle a zatím nevíš, co si o nich myslet. Budou opravdu tak užitečné, jak tvrdí dospělí? Přestanou ti někdy na nose překážet? Neboj, teprve s brýlemi začíná pořádné dobrodružství! Teď se o nich dozvíš všechno: kdo vynalezl první exemplář, které slavné osobnosti je také nosily, co dokážou brýle v budoucnu… a ještě mnohem víc. Uvidíš, že na své brýle může být hrdý úplně každý.

Detailní informace

Ilustrátor Ana Kobernyk
Jazyk čeština
Počet stran 32
EAN 9788000070667
Datum vydání 15.01.2024
Věk od 6
Formát 210x250 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,347
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kačenka a Josífek nosí brýle a díky tomu vidí svět krásně, jasně a do nejmenších detailů. Možná i ty si zrovna zvykáš na svoje první brýle a zatím nevíš, co si o té podivné věcičce na nose vlastně myslet. Bude opravdu tak užitečná, jak tvrdí dospělí? Přestane ti vůbec někdy na obličeji překážet? A co když se ti budou ostatní děti smát? Věř mi: s brýlemi se ti bude žít skvěle! V této knize se o své nové pomůcce dozvíš všechno, co tě kdy zajímalo: jak funguje zrak, jak lékař pozná, že špatně vidíš, kdo vynalezl první brýle a jak vypadaly, co budou umět brýle budoucnosti, které slavné osobnosti nosily brýle a mnohem víc. Seznam se s bohatým světem brýlí a staň se jejich hrdým majitelem!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Helena Haraštová

Helena Haraštová

Jako první z rodiny se narodila v Brně. Po gymnáziu vystudovala divadelní dramaturgii a anglistiku. Několik let se věnovala překládání a dramaturgické činnosti, poté se stala redaktorkou v nakladatelství B4U Publishing a tam se zamilovala do literární tvorby pro děti. Aktuální přehled o dění v této dynamické oblasti si udržuje také díky dceři Kateřině a synu Josefovi. Ráda cestuje a objevuje nová místa.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM