EN

Úžasně barevný průvodce světem snů od autora hitu Skřítci
Odkud se berou sny? Jak s nimi souvisejí kartonové krabice? A o čem sní třeba čajová konvice? Na tyto a další podivuhodné otázky teď dostanete ještě podivuhodnější odpovědi. V roztomilých a neuvěřitelně propracovaných ilustracích najdete sny všeho druhu: malé, velké, praktické, bláznivé nebo třeba kuchyňské. Ponořte se do říše fantazie a zjistěte, po čem touží zvířata, lidé, rostliny i věci! Jedno je každopádně jasné: tahle kniha sní o tom, že ji budete číst pořád dokola.
Získaná ocenění:
Polská celostátní literární soutěž, 2023, nejlepší kniha pro děti a mládež
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Maciej Szymanowicz
Jazyk čeština
Původní název Marzenia
Původní jazyk polština
Počet stran 30
EAN 9788026447696
Datum vydání 17.08.2023
Věk od 4
Formát 230x310 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,887
Typ Kniha
Vazba leporelo knížkové

V této veselé ilustrované knize naleznete spoustu postaviček, zvířátek, rostlinek i věcí, které sní sní o tom, co by chtěly, aby bylo, některé však o tom, co by chtěly, aby nebylo.    

Dozvíte se, proč rybka sní o zlatém rybáři nebo zda sní sklenice, a pokud ano, tak o čem. Proč si dům přeje, aby Martinka přestala hrát na bicí, kam chce dolézt šneček ze strany 2, proč vajíčko touží po tom, aby bylo chytřejší než jeho maminka…

Zjistíte, odkud se sny berou, v jakých pozicích se nejlépe sní a mnoho dalších zajímavých postřehů.

Jedno je ale jisté. Tahle knížka sní o tom, abyste si ji společně se svými dětmi přečetli!

Nakreslil ji pro vás autor oblíbené dětské knihy Skřítci.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Veronika Staníčková
Sny jsou nová kniha od autora populárních Skřítků. Ty jsem zaznamenala už před lety, když vyšly, ale domů jsem je zatím nepořizovala, protože jsem si říkala, že je na to ta moje láska ještě malá a taky není úplnou fanynkou podobných knih. Sny se staly nejlepší dětskou knihou pro rok 2023 v Polské celostátní literární soutěž a já jsem ráda, že jsme se je přece jen rozhodly vyzkoušet. Opravdu mě překvapilo, že u nás doma tak zabodovala! Rozhodně musím dokoupit i Skřítky!  V knize najdete vše, co by vás o snech mohlo zajímat. Při čtení zjistíte odkud se sny berou, jaké jsou jejich druhy, kdo všechno může snít, jak se sny plní. zkrátka vše, co by vás o snech mohlo zajímat. Věřím, že zejména na stranách, které pojednávají o čem, kdo sní, se najde spousta rodičů nebo je minimálně pobaví. Kniha je určena primárně pro čtenáře od 4 let nicméně své si najdou i dospělí. Já sama se občas sním o tom stejném, co některé postavičky z leporela. A nejednou jsem se při čtení této dětské knihy rozesmála. Ale ještě větší úspěch má u mé tříleté dcery.   Na závěr musím vyzdvihnout krásné ilustrace a pevní provedení leporela, které určitě vydrží spoustu hodin listování, což pravděpodobně s knihou Sny zažijete.
Kateřina Brynychová
• Autorovu předchozí knížku plnou skřítků, jsem zaznamenala, ale doma ji nemáme. A protože mám sama věčně hlavu kdesi v oblacích, rozhodla jsem se, že mi Sny Macieje Szymanowicze uniknout rozhodně nesmí. • Jak už jsem zmínila výše, tentokrát se můžete proletět světem snů. Knížka vám i vašim dětem prozradí, odkud se sny berou, kdy přibližně vznikly, že nesní jenom lidé, ale také knihy (no samozřejmě), domy, dopravní značky, kostýmy nebo třeba číslice s písmeny. • Mohou se sny někdy splnit? Jak toho dosáhnout? A v jaké poloze se nejlépe sní? Ani tentokrát vás knížka nenechá na holičkách. Ilustrace jsou propracované, krásně barevné a do detailu vyvedené. • Vše je doplněné o krátké texty či komentáře plné fantazie a humoru. My dospěláci navíc mnohdy odhalíme nejednu skrytou legrácku. • V současné době nejvíc oceňuju pestrost námětů k ukazování, popisování a vyprávění, kterou mi knížka poskytuje v okamžiku, kdy ji vezme do ruky můj syn. • Doporučuju! Před spaním, během dne, ve chvilkách volna, kdykoli.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Maciej Szymanowicz

Maciej Szymanowicz

V dětství si rád kreslil, ale rozhodl se vystudovat Divadelní akademii v Białystoku. Stal se loutkohercem, ale tato práce ho nenaplňovala a brzy se vrátil ke své dětské lásce – ke kreslení. Ilustruje a sám také píše knihy, tvoří divadelní plakáty a deskové hry. Když se nikdo nedívá (a neposlouchá), rád hraje na kytaru. Za ilustrace do knížky Asiunia Joanny Papuzińské obdržel Cenu města Varšavy. Za ilustrace do knihy Wszystkie moje mamy Renaty Piątkowské získal cenu v soutěži „Przecinek i Kropka“ a také cenu Festiwalu Literatury dla Dzieci.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM