EN

Syn podsvětí

Vladimíra Šebová


Hluboko v temnotě čeká vše, co má být nalezeno. Od autorky fantasy románu Dcera zimy.
Když Matthewův obchůdek zmizí, ukáže se, že se propadl kamsi do podzemí. Aby ho jeho majitel našel, musí se vydat na nebezpečnou cestu do samotného podsvětí. Tam totiž končí všechny věci, které lidé ztratili. Do říše mrtvých s Matthewem poputuje okřídlená dívka Siréna, kterou vyhostili za zradu, lešij toužící po kouzelných předmětech a rusalka, která přišla o své srdce. Dostat je tam však může jen ten, kdo se v Navu narodil – syn podsvětí. Zvládnou čelit děsivým příšerám, ale i vlastním démonům a touhám?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Syn podsvetia
Původní jazyk slovenština
Řada Dcera zimy
Překladatel Jan Kozák
Počet stran 304
EAN 9788025363652
Datum vydání 24.08.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,395
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Když Matthewův zanedbaný obchůdek zmizí, ukáže se, že se propadl kamsi do podzemí. Aby ho našel, bude muset kývnout na neobvyklou nabídku a vydat se na nebezpečnou cestu do samotného podsvětí. Tam totiž končí všechny věci, které lidé ztratili. Ocitne se tak ve světě bájných tvorů, o jejichž existenci neměl ani tušení.

Do říše mrtvých s ním budou putovat Sirina, okřídlená dívka, která ztratila své přátele, rusalka, která přišla o své srdce, a lešij, který hledá ztracená kouzla. Dostat je tam však může jen ten, kdo se v Návu narodil – syn podsvětí.

Najdou v podsvětí všichni to, co hledají? Zvládnou čelit děsivým příšerám, ale i vlastním démonům?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Dcera zimy"

Hodnocení čtenářů

Karolína Flídrová
Pojďte se i vy spolu s Mattem vydat na nebezpečnou výpravu do Podsvětí. Společnost vám bude dělat odhodlaná a nebojácná okřídlená dívka, proti nepřátelům vás bude chránit krásná rusalka a Běsomar, který se tváří jako největší morous, ale ve skutečnosti má dobré srdce❤️ Dávat na vás pozor bude i vtipný Finn a v neposlední řadě kocour October, který není tak obyčejný, jak se zdá. Doporučuji mít první přečtenou Dceru zimy, která se mi líbila o chlup víc😅🐈‍⬛Ačkoliv dějově to nijak nenavazuje, potkáte zde hodně postav z předchozího dílu a vše se tak krásně propojuje. Matt měl krásný vývoj, kdy se z troufám si říct ustrašeného mladého kluka mění v muže, který se už jen tak ničeho nezalekne. Je statečný, odhodlaný si vzít zpět to, co mu patří. Ne každý smrtelník by měl na to vydat se na nebezpečnou výpravu do Podsvětí v doprovodu magických bytostí. Další postavou, kterou jsem si strašně oblíbila je Siréna. Nenechte se zmást jménem, tahle holka vás nebude chtít zlákat do hlubin. Tato mladá slečna umí létat a díky jedné smutné události je bohužel jediná svého druhu. Nemůže se přenést přes to, co se stalo jejím sestrám a občas působí, že má až moc tvrdou kůži. Ale pod povrchem se skrývá mladá dívka, která jen neví, jak se vypořádat s tak velkou ztrátou. Mermomocí se snaží přivést zpět svůj druh a mít tak svoje kamarády, až si kvůli tomu nevšimne, že už nové kamarády dávno má. Postupně se dozvídáme o minulosti dalších hlavních postav a máme možnost jim lépe porozumět. Na pozadí se nám odvíjejí rovnou dvě romantické linky. Celý příběh a svět byl skvěle promyšlený a všechno na sebe krásně navazovalo. Je to příběh o ztrátě a objevování, přátelství a šanci změnit svůj osud. Kouzelnými bytostmi se to tady opravdu jen hemží, tak si dávejte pozor, ať se vám při čtení nic nestane. Hodnocení: 4,8/5⭐️ Za knihu moc děkuji nakladatelství Albatros media. IG: @strana394

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimíra Šebová

Vladimíra Šebová

Vladimíra Šebová je slovenská spisovatelka a bestsellerová autorka. Napsala trilogii Insomnia, která se dostala do žebříčků nejprodávanějších knih na Slovensku a byla nominovaná na literární ocenění. Kromě psaní knih také tvoří příběhy do videoher. Vladimíra žije a píše v Praze, vždy se šálkem kávy a po boku foxteriéra Dobyho.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM