EN

Atlas starovekého Ríma (slovensky)

Oldřich Růžička


Objavujte jednu z najdôležitejších civilizácií na šiestich rozkladacích mapách
Všetky cesty vedú do Ríma, hovorí známe príslovie, ktoré obrazne vyjadruje, aká dôležitá civilizácia vznikla pred takmer 3 000 rokmi. Keď boli položené základy starovekého mesta Rím, nikto netušil, že zároveň vznikla jedna z najdôležitejších ríš ľudskej histórie. Rímska ríša inšpirovala celý svet, hlavne v oblasti umení, architektúry, jazyka, politiky a obchodu, ale aj vojenstva. Poď sa spolu s nami zábavnou formou zoznámiť s Rímom a s jednou z najzaujímavejších civilizácií staroveku.

Detailní informace

Žánr encyklopedie
Ilustrátor Tomáš Tůma
Jazyk slovenština
Původní název Atlas starověkého Říma pro děti
Původní jazyk čeština
Překladatel Mária Haraštová
Počet stran 36
EAN 9788000069517
Datum vydání 04.08.2023
Věk od 6
Formát 230x260 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,564
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Všetky cesty vedú do Ríma, hovorí známe príslovie, ktoré obrazne vyjadruje, aká dôležitá civilizácia vznikla pred takmer 3 000 rokmi. Keď boli položené základy starovekého mesta Rím, nikto netušil, že zároveň vznikla jedna z najdôležitejších ríš ľudskej histórie. Ríša, ktorá sa v časoch svojej najväčšej slávy rozprestierala na území veľkej časti Európy, časti Británie, okolo celého Stredozemného mora a na územiach pri Čiernom mori. Rímska ríša inšpirovala celý svet, hlavne v oblasti umení, architektúry, jazyka, politiky a obchodu, ale aj vojenstva. Poď sa spolu s nami zábavnou formou zoznámiť s Rímom a s jednou z najzaujímavejších civilizácií staroveku.

V atlase nájdete:

• Staroveký Rím na šiestich veľkoformátových rozkladacích mapách.

• Život v Rímskej ríši.

• Najkrajšie stavby, a ako vyzerali v časoch ich najväčšej slávy.

• Poklady architektúry a umení.

• Rímske božstvo a legendy.

• Gladiátorské zápasy a Spartakovo povstanie.

• Rímske vojsko.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Oldřich Růžička

Oldřich Růžička

Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity a více než 12 let působil jako učitel na základní škole a následně na gymnáziu. Po opuštění pedagogické dráhy začal pracovat jako redaktor, posléze šéfredaktor a publisher v nakladatelství Computer Press, kde stál mimo jiné u zrodu nově vznikajících redakcí knih pro děti a mládež, redakce hobby literatury a dalších oblastí non-fiction literatury. V roce 2007 založil nakladatelství B4U Publishing, které se od svého počátku zaměřilo na tvorbu knih pro děti a orientovalo se převážně na zahraniční trhy. Jeho knihy byly přeloženy do více než padesáti jazyků a prodávají se ve čtyřiceti zemích pěti kontinentů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM