EN

Rytíři za Tudorovců

Christopher Gravett


Poznejte rytíře za Jindřicha VIII. a dalších Tudorovců
Tudorovský rytíř tvořil první obrannou linii, využívanou monarchy od Jindřicha VIII. až po Alžbětu I., a zároveň také posledním představitelem rytířských tradic sahajících do 11. století. Rytířstvo prošlo v období vlády Tudorovců značnými proměnami. Tato kniha detailně popisuje tyto změny a přibližuje i rytířův vzhled, život na válečné výpravě a zkušenosti z bojů ve Francii, Skotsku a Irsku.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Tudor Knight
Počet stran 64
EAN 9788025125564
Datum vydání 24.11.2009
Věk od 15
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,34
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tudorovský rytíř byl první obrannou linií, využívanou panovníky od Jindřicha VIII. až po Alžbětu I., a zároveň také posledním představitelem rytířských tradic majících původ v 11. století. Rytířstvo prošlo v období vlády Tudorovců značnými proměnami co se týče náboru vojáků, vzhledu, a především výcviku a vybavení.

Kromě tohoto kniha detailně přibližuje i rytířův vzhled, život na válečné výpravě a zkušenosti z bojů ve Francii, Skotsku a Irsku. Jsou zde také popsány rytířské ideály, jejichž nejnázornějším vyjádřením se stalo ceremoniálně pojaté setkání Jindřicha VIII. s francouzským králem Františkem I. nazývané „bitva chvastounů“, ke kterému došlo v roce 1520 nedaleko Calais.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM