EN

Arabská kuchařka

Renata Janů


S naší kuchařkou si uděláte malý výlet do arabského světa
Kult chutného, zdravého a výživného jídla společně konzumovaného sdílí arabská gastronomie s ostatními orientálními kuchyněmi. Publikace chce přispět k rozšíření povědomosti nejen o řadě typických arabských jídel a postupu jejich přípravy, ale rovněž o arabských zemích jako takových a vytvořit tak prostřednictvím gastronomie nový pohled na tyto veskrze zajímavé oblasti.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 220
EAN 9788025132562
Datum vydání 21.12.2010
Věk od 15
Formát 210x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 1,22
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kult chutného, zdravého a výživného jídla společně konzumovaného sdílí arabská gastronomie s ostatními orientálními kuchyněmi. Společenská role arabského stolování je nedílnou součástí nejen soukromého života, ale především komunikace při přátelských, obchodních či politických jednáních. Nezastupitelná role velkorysého hostitele, jakož i role hosta konzumujícího předkládané lahůdky patří k typickým součástem arabského stolování a k uvolněné atmosféře pomáhající vzájemnému poznání a spřátelení. Právě gastronomie společně s hudbou a tancem je jednou z hlavních forem sbližování evropské kultury s kulturou islámskou. Autorka dlouhodbě pobývala v Libanonu, Sýrii, Kuvajtu a v dalších zemích Zálivu. Doba strávená v těchto zemích společně s velkým zaujetím pro gastronomii jsou zárukou výjimečného zážitku, který Arabská kuchařka nabízí. Křest s vůní Orientu

Minulý čtvrtek se v historických prostorách společnosti Moser na pražském Staroměstském náměstí křtila Arabská kuchařka autorky Renaty Janů. Kmotry se stali hudebník Karel Vágner a herečka Dana Morávková, hosté se rovněž mohli zaposlouchat do příjemně melodického hlasu zpěváka Josefa Vágnera. O čem všem je vlastně arabská gastronomie…

Autorka publikace Arabská kuchařka, kterou vydalo nakladatelství Computer Press, Renata Janů, vystudovala Vysokou školu ekonomickou, obor ekonomika služeb a cestovního ruchu, a tak má ke gastronomii velice blízko. Díky svým pracovním přidělením měla možnost dlouhodobě pobývat v Libanonu, Sýrii, Jordánsku, Kuvajtu a Spojených arabských emirátech a procestovat Egypt a Tunis. Autorka se v uvedených zemích mohla rovněž věnovat své velké zálibě - sbírání zajímavých receptů na chutné arabské pokrmy, které se naučila i sama připravovat. Do své nové kuchařky vybrala taková jídla, která je možno připravit z u nás dostupných surovin, případně které je možno vhodně nahradit.

Publikace Arabská kuchařka chce přispět k rozšíření povědomosti nejen o řadě typických arabských jídel a postupu jejich přípravy, ale rovněž o arabských zemích jako takových a vytvořit tak prostřednictvím gastronomie nový pohled na tyto veskrze zajímavé oblasti.

Kromě zmíněných kmotrů knize popřáli úspěšný start do života také Hynek Kmoníček za diplomatický sbor a pan prof. PhDr. Eduard Gombár, CSc. za Ústav Blízkého Východu a Afriky Univerzity Karlovy v Praze.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM