EN

Mistrovství – Databáze

Profesionální průvodce tvorbou efektivních databází

Carolyn Begg, Richard Holowczak, Thomas Conolly


Vše o databázích na jednom místě.
Úspěch velkých, středních, ale i malých firem velmi závisí na efektivitě a vhodné implementaci databázových systémů. Tato na českém trhu naprosto unikátní publikace vás provede třemi základními fázemi tvorby databází, jazykem SQL, systémy objektově-orientovaných i objektově-relačních databází či analytickými nástroji Business Intelligence. Kniha je psána mimořádně praktickou formou a zahrnuje spoustu případových studií.

Detailní informace

Žánr databáze
Jazyk čeština
Počet stran 584
EAN 9788025123287
Datum vydání 20.12.2006
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Mistrovství
Hmotnost 1,08
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Úspěch velkých, středních, ale i malých firem do značné míry závisí na efektivitě a vhodné implementaci databázových systémů. Ať již jste návrháři či správci databází, jejich praktičtí uživatelé, studenti nebo správci dat, v této knize se dokonale naučíte databáze analyzovat, navrhovat a implementovat.

Praktický výklad této unikátní publikace prolínají případové studie z podnikové praxe. Autoři v knize nabízejí jedinečnou metodologii pro relační databázové systémy (DBMS), které v drtivé většině převládají v současných obchodních aplikacích. Svou metodologii vyvíjeli a testovali řadu let v průmyslovém i akademickém prostředí.

Autoři se v knize věnují mimo jiné následujícím tématům:

- Konceptuální, logický a fyzický návrh databáze

- Podrobný průvodce jazykem SQL

- Techniky analýzy a návrhu databází

- Integrace webových databází

- Objektově-orientované i objektově-relační databáze

- Analytické nástroje Business Intelligence

- Využití jazyka UML při tvorbě entitně-relačních diagramů

- Správa transakcí, OLAP a dolování dat (data mining)

- Běžné modely dat (řízení zásob, mezd a mnohé další)

O autorech:

Thomas Connolly je ředitelem centra Scottish Centre for Enabling Technologies. Za svou práci na databázových systémech získal cenu British Design Award. Je spolu¬autorem bestselleru Database Systems, jehož se prodalo více než čtvrt milionu výtisků po celém světě.

Carolyn Begg je lektorkou na univerzitě v západním Skotsku, kde učí databázové systémy a Business Intelligence. Je spolu¬autorkou bestselleru Database Systems, jehož se prodalo více než čtvrt milionu výtisků po celém světě.

Richard Holowczak je univerzitním profesorem, který vyučuje počítačové informační systémy, databáze, Business Intelligence a technologie zaměřené na zabezpečení informací.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM