EN

Cinema 4D R10

Praktický výukový kurz

Arndt von Koenigsmar


Naučte se modelovat 3D objekty na reálných projektech
Nejpodrobnější příručka pro populární produkt Cinema 3D vás vtáhne do světa modelování a renderování 3D objektů. Naučíte se mimo jiného využít mnoha druhů světel, používat nejrůznější povrchy, vytvářet a upravovat materiály, ale také tvořit 3D animace a provádět morfování. Na přiloženém DVD naleznete demo verzi programu v češtině a galerii hotových objektů či videí českých i zahraničních autorů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Cinema 4D 10
Počet stran 456
EAN 9788025120569
Datum vydání 14.05.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,72
Typ Kniha + DVD
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Máte chuť okamžitě se pustit do tvorby 3D modelů v programu Cinema 4D? Pak nepotřebujete dlouze studovat teorii, s touto knihou se lehce naučíte vše krok za krokem.

Zkušený autor vás provede všemi stupni tvorby 3D grafiky od počátků až po suverénní zvládání složitějších projektů. Začnete modelováním jednoduchého tvaru krabice počítače, v dalších kapitolách se naučíte simulovat různé tvary, textury a materiály, až přejdete ke komplexnějším projektům - tvorbě sportovního automobilu, jeho nasvícení a umístění na scéně. V poslední kapitole, která se zabývá animací, si na rozpohybování komiksové postavičky vyzkoušíte práci i s čtvrtým rozměrem - časovou osou. Zkušenější uživatelé programu Cinema 4D v knize naleznou upozornění na novinky, které přináší desátá verze, spolu s doporučeními, jak je rychle a efektivně začlenit do své práce.

S knihou se naučíte:

- Prakticky používat veškeré nástroje ovládání

- Kompletní pracovní postup tvorby 3D projektů

- Přiřazovat svým objektům realistické materiály a textury

- Využívat různé zdroje osvětlení a možnosti renderování

- Pomocí zásuvného modulu PhotoMatch zakomponovat 3D-objekty do fotografie

- Modelovat komiksovou postavu a následně ji rozpohybovat

- Pracovat s novým systémem časové osy a modulem MOCCA

- Zacházet s pokročilými metodami výpočtů

Doprovodné DVD obsahuje demo verzi Cinema 4D R10 s českým rozhraním, plugin PhotoMatch, manuály a video tutoriály. Můžete se nechat inspirovat v bohaté galerii 3D-obrázků a animací vytvořených uživateli programu Cinema 4D z celého světa. Zároveň jsou přiloženy ukázkové scény a 3D-modely, které můžete využít v další práci. Přiloženy jsou i obrázky a screenshoty z knihy v barvě.

O autorovi:

Arndt von Koenigsmarck

je zkušený grafik a specialista na program Cinema 4D. Věnuje se modelování 3D designu, tvorbě 3D vizualizací a 3D světů. Je oficiálním beta-testerem produktů firmy Maxon, pro které mj. i programuje zásuvné moduly. Je autorem několika v zahraničí úspěšných knih na téma 3D grafiky, tato je první, která vychází i v českém překladu.

Zařazení publikace:

uživatel * * * * * -

student * * * * - -

grafik * * * * - -

animátor * * * * - -

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM