EN

Ajax

Hotová řešení

Ľuboslav Lacko


Více než 110 komponent a řešených úloh pro PHP i ASP.NET
Naučte se modernímu programování technikou Ajax atraktivním způsobem - bez zbytečné teorie na konkrétních řešeních, která můžete okamžitě použít ve svých aplikacích. V knize najdete základní i pokročilá řešení nezávislá na platformě i střižená na míru PHP a ASP.NET. DVD obsahuje zdrojové kódy, kompletní instalacre PHP, MySQL a balíků Visual Studio 2008 Express Edition a Expression Studio 2.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788025121085
Datum vydání 05.06.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,442
Typ Kniha + DVD
Vazba brožovaná lepená

Neprogramujte to, co již jednou naprogramovali jiní. Na hotových řešeních běžných úloh se naučíte programovat s Ajaxem praktickou formou.

Zkušený autor a programátor v knize na konkrétních příkladech a řešených úlohách demonstruje, jak Ajax funguje a jak ho prakticky využít ve vlastních aplikacích. Naučíte se tak vylepšovat interaktivu a funkcionalitu svých webových aplikací, ať už je píšete v PHP nebo v ASP.NET. Zároveň využijete běžně dostupné ladicí nástroje a frameworky určené pro vývoj ajaxových aplikací.

Kniha se mimo jiné věnuje následujícím tématům:

- Jak Ajax v praxi funguje a kompatibilita prohlížečů

- Zobrazení údajů z tabulky bez opětovného načítání stránky

- Automatické doplňování údajů a kontrola údajů ve formuláři

- Stránka s několika samostatně se aktualizujícími oblastmi

- Ajaxové aplikace využívající vyhledávač Google či Google Maps

- Lokální vyhledávací služba využívající Windows Live Search

- Zobrazování údajů z informačních kanálů RSS

- Tvorba online chatu založeného na Ajaxu

- Využití doplňku ASP.NET AJAX Extensions ve vlastních aplikacích

- Ladění a optimalizace výkonu ajaxových aplikací

DVD obsahuje zdrojové kódy řešení z knihy, produkty Visual Studio 2008 Express Edition a 60denní denní trial verzi Expression Studio 2, dále PHP, MySQL a ASP.NET AJAX, užitečné nástroje – např. Google Web Toolkit, Prototype Framework či Echo 2, a nakonec příručky a videoprezentace k ASP.NET AJAX, Visual Studiu, Expression Webu, Silverlightu a dalším produktům.

O autorovi:

Luboslav Lacko

je předním slovenským odborníkem na databázové technologie a webové programování s více než patnáctiletou praxí. Pracuje ve Vojenském technickém ústavu v Liptovském Mikuláši a působí jako školitel a konzultant. Publikuje články a seriály v odborných časopisech a je autorem desítky knih a příruček.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ľuboslav Lacko

Ľuboslav Lacko

Ľuboslav Lacko je předním slovenským technologickým novinářem, který sleduje všechny nové trendy nejen v IT. Působí také jako školitel a konzultant, publikuje články a seriály v českých i slovenských odborných časopisech. Má za sebou desítky odborných příruček a publikací z nejrůznějších oblastí IT. Kromě publikační činnosti se věnuje i vývoji aplikací pro mobilní zařízení.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM