EN

Digitální fotografie pro seniory

Přívětivý průvodce fotografováním

Marie Němcová


I vy zvládnete zhotovit krásné digitální fotografie!
Chcete umět dobře vyfotit svou rodinu, přátele, přírodu nebo zdokumentovat své výlety a zážitky? Kniha provází čtenáře od prvního setkání s digitálním aparátem, jeho ovládáním i jednotlivými funkcemi, přes tvůrčí fotografické kouzlení až k úpravám fotografií v počítači. Srozumitelný výklad je přizpůsoben potřebám seniorů, nevynechává žádný důležitý krok, vyhýbá se náhlým skokům a látku odměřuje v přiměřeně malých dávkách.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788025118573
Datum vydání 16.01.2008
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,48
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Chcete umět dobře vyfotit svou rodinu, přátele, přírodu nebo zdokumentovat své výlety a zážitky? Chtěli byste se blýsknout se skvělým fotoalbem před svými přáteli? Domnívali jste se dosud, že digitální fotografie je jen pro mladou generaci? Zdaleka ne!

Kniha provází čtenáře od prvního setkání s digitálním aparátem, jeho ovládáním i jednotlivými funkcemi, přes tvůrčí fotografické kouzlení až k úpravám i archivování fotografií v počítači. Srozumitelný výklad je přizpůsoben potřebám seniorů, nevynechává žádný důležitý krok, vyhýbá se zdlouhavým i náhlým skokům, látku odměřuje v přiměřených dávkách, aby se čtenář neztratil v záplavě novinek. Díky popisu řešení problémů vás zároveň při fotografování již nikdy nic nezaskočí.

S knihou se mimo jiné naučíte:

- Jak vytvořit pěkný snímek a zvládnout jeho kompozici

- Jak pracovat s jednotlivými prvky na fotografii

- Jak vybrat správné osvětlení a jak na světlo u moře a na sněhu

- Jak fotografovat osoby, portréty, budovy, krajinu i noční snímky

- Jak dostat snímky z fotoaparátu do počítače a následně je upravit

- Jak digitální fotografie vyvolat nebo uložit na Internet

- Knihu provází téměř 400 barevných fotografií, které jednak přibližují digitální aparát, zejména jsou však návodem, jak tvořit pěkné a zdařilé fotografie.

O autorovi:

Marie Němcová (*1940), je zkušenou autorkou věnující se jak klasické, tak digitální fotografii. Jako dlouholetá členka Fotoklubu města Brna se zaměřuje především na fotografování přírody a dětí. Její snímky byly oceněny jak na domácích, tak na zahraničních výstavách. O fotografování napsala několik úspěšných knih.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM