EN

Microsoft SQL Server 2005

Kapesní rádce administrátora

William R. Stanek


Nová verze systému Microsoft SQL Server 2005!
Hledáte-li odpovědi na většinu otázek a problémů každodenní správy SQL Serveru 2005, poskytne vám je praktická příručka, nahuštěná postupy, detailními popisy nastavení a radami z oblasti ruční administrace i automatizace úloh, vytváření databází, indexů a dotazů, zálohování, importu a exportu dat, správy účtů a zabezpečení, replikace, sledování aktivity serveru, vylaďování výkonu a dalších operací.

Detailní informace

Žánr databáze
Jazyk čeština
Původní název Microsoft SQL Server 2005
Počet stran 544
EAN 9788025112113
Datum vydání 16.01.2007
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,7
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Nová verze systému Microsoft SQL Server 2005 přináší dlouhou řadu novinek, změn a vylepšení: administrátor se musí vypořádat nejen s novými technikami a přístupy, ale také zvládnout nové nástroje a součásti systému. To není jednoduchý úkol: vždy se proto hodí mít při ruce užitečného průvodce či rádce, který slouží jako reference a poradí v případě problémů při každodenních i méně běžných operacích.

Kapesní rádce je praktickou publikací, která přináší administrátorům nejvyšší možnou hodnotu: nejen že vyniká srozumitelným výkladem, názornými příklady, cennými radami, důležitými upozorněními a tipy, ale zaměřuje se vždy na to nejpodstatnější, co je třeba v dané situaci udělat, spustit či zadat.

Z obsahu vybíráme:

- Základy správy: Objasnění vnitřní architektury SQL Serveru 2005, práce s jeho nástroji; umístění SQL Serveru a řízení přístupu; konfigurační nastavení pro optimální využití diskové kapacity, paměti, paralelních procesů apod.

- Běžná a pokročilá správa serveru i databází: Popis potřebných úloh při vytváření a údržbě serveru či skupin serverů, databází, transakčních protokolů, uživatelských účtů; konfigurace pomocí SQL Server Management Studia, přidělování práv a rolí, realizace bezpečnostních opatření

- Správa dat: Vytváření a údržba tabulek, schémat, indexů a pohledů; dotazování a manipulace s daty; import a export dat; správa propojených serverů; řízení distribuovaných transakcí; slučování a replikace dat;

- Optimalizace a údržba: Sledování a analýza práce SQL Serveru; zálohování a obnova dat po havárii; automatizace správcovských operací.

O autorovi:

William R. Stanek, má více než dvacetiletou bohatou praxi v oblasti pokročilé správy databází, programování a vývojářství. Je autorem více než 25 knih, například Microsoft SQL Server 2000 Kapesní rádce administrátora nebo Microsoft Windows Server 2003 Kapesní rádce administrátora, a jeho publikace jsou široce uznávány napříč odbornou veřejností.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM