EN

Fotografujeme krajinu

Miroslav Myška


Jak zachytit kouzlo krajiny.
Naučte se zachytit jedinečné scenérie a momentky v terénu. Kniha vás provede výběrem nejvhodnějšího vybavení a pak se s vámi vrhne přímo do práce v krajině. Dozvíte se informace o kompozici krajiny, o světle a barvách, o přístupu k různým typům krajinných objektů. Autor neopomenul ani kapitolu o začlenění architektury do krajiny a fotografování městské krajiny.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 160
EAN 9788025108901
Datum vydání 12.01.2006
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,46
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá nitmi

Z obsahu knihy:

- Stavba a skladba obrazu

- Volba záběru – perspektiva

- Panorama

- Hra s krajinou – vystižení nálady

- Fotografujeme hory

- Fotografujeme vodu a podvodní svět

- Letecká fotografie

- Fotografie flóry a zvěře

- Cizokrajná fotografie

- Městská krajina a architektura

- Noční fotografie

- Imaginární krajina

Edice digitální fotografie

Nástup digitálních fotografie znamená pro řadu fotografů vítané zvýšení tvůrčích možností. Většina softwarových úprav snímků dokáže napodobit efekty, které byly často vázány na poměrně složité procesy. Přesto základy focení a techniky zůstávají stejné. Poznávání vzájemných vazeb klasických postupů a digitálních manipulací je skvělou školou kreativního myšlení. Jednotlivé návody v knihách této řady nejsou vyčerpávajícím přehledem technik digitální fotografie, vnímejte je spíše jako inspiraci pro vaši kreativní práci. Hledání nových cest je dobrodružství, které vás může přivést k zajímavějším výsledkům.

O autorovi:

Miroslav Myška pracuje jako reklamní fotograf. Od roku 1990 vyučuje na Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě. Představil se na více než dvaceti samostatných výstavách a desítkách skupinových výstav u nás i v zahraničí. Jeho fotografie jsou zastoupeny například ve sbírkách Moravské galerie v Brně, Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, Museum of Modern Art v San Franciscu.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM