EN

První kroky s počítačem

9. aktualizované vydání

Pavel Roubal, Petr Samšuk, Jiří Hlavenka


Nechte si poradit a udělejte své první kroky s počítačem!
I největší expert na osobní počítače musel absolvovat první kroky s počítačem, tiskárnou, programy, Internetem. Tato kniha pomohla ve svých devíti vydáních více než čtvrt milionu uživatelů, kteří sedli poprvé k počítači. Toto vydání je inovované s ohledem na aktuální hardware, programy a dovednosti požadované od uživatele. Místo návodů a náročné teorie umožňuje objevit k čemu se počítače nejčastěji používají. Click! 9/2

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788025104835
Datum vydání 15.02.2005
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice První kroky
Hmotnost 0,25
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

I největší expert na osobní počítače, rutinovaný uživatel či špičkový programátor někdy ve svém životě provedli první kroky – první kroky s počítačem, periferiemi, programy, Internetem. I já jsem před dvacetipěti lety tyto první krůčky absolvoval a pamatuji si, že mně to vůbec, ale vůbec nešlo.

V podobné situaci je dnes každým rokem několik desítek tisíc lidí, kteří si sedají poprvé v životě k počítači. Tato kniha ve svých předchozích vydáních znamenala první pomocnou ruku pro velkou část z nich. Prodalo se jí neuvěřitelných čtyřista tisíc výtisků a stala se zřejmě nejrozšířenější počítačovou knihou v našich zemích vůbec.

Již deváté vydání Prvních kroků je opět podstatně přepracované: je určeno pro uživatele moderního počítače, který odpovídá standardu roku 2005. Znamená to, že je vybaven operačním systémem Microsoft Windows XP Home či Professional (ale je pamatováno i na uživatele starších verzí) a má i další moderní atributy: balíček kancelářských programů, obvykle Office XP nebo 2003, ovládá moderní periferie a může být připojen k Internetu.

Co tato kniha splňuje? Je především napsána pro úplného začátečníka, pro člověka, který u počítače v životě neseděl a nic o něm neví; může být jakéhokoli vzdělání či profesního zaměření, může to být muž, žena nebo školáček. V knize jej především naučíme s počítačem a jeho programy pracovat, a v menší míře o nich také něco vědět. Dá se přirovnat k řidičskému kurzu, vedenému ovšem vlídnou a příjemnou formou: naučíte se počítač „řídit“, zhruba vědět, co je vevnitř a jak si poradit, když se stane něco nečekaného. Nestanete se ještě zkušeným a rutinovaným uživatelem, ale už se určitě nebudete počítače bát a budete schopni s ním provést základní úkony: spustit jej, nastartovat operační systém a programy a vše zase vypnout; naučíte se s počítačem komunikovat, zadávat mu příkazy a rozumět jeho sdělením; vytvářet dokumenty (dopisy, tabulky, kresby…), ukládat a tisknout je; poznáte Internet a elektronickou poštu. A to není zase tak málo.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM