EN

Léto mezi řádky

Alena Štraubová


Příběhy nepíše život, ale my sami! Queer romance na vlně léta.
Osmnáctiletý Denis se svou přítelkyní Vendy odjíždí na celé léto do Španělska, kde má působit jako animátor. Ne že by to byl jeho styl – nejraději by prázdniny strávil doma s nosem zabořeným do knihy. Místo toho však začne prožívat vlastní příběh jako z románu. Členem animátorského týmu je i Vincent, chytrý, sebevědomý a pohledný bohém. Denise vytáčí naprosto vším, co udělá, zároveň ho ale nepochopitelně fascinuje. A Denis si poprvé připadá, že je skutečně naživu. Co všechno tohle léto přinese?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Venessa Kelley
Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788025362471
Datum vydání 04.05.2023
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,29
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Denis přistoupil na plán své přítelkyně Vendy a odjel s ní na celé léto do Španělska pracovat jako animátor. Není to jeho styl – kdyby bylo na něm, zůstal by doma a proležel celé prázdniny v knížkách. Pak ale potká Vincenta a začne prožívat vlastní strhující příběh, jehož děj překvapí i jej samého.

Vincent je chytrý, vtipný, sebevědomý a přitažlivý, což drtivá většina jeho okolí oceňuje. Denise ale vytáčí už od první chvíle, kdy mu z talíře ukradne hranolek. Vincentova nespoutanost a přímočarost ho rozčiluje a fascinuje zároveň. Být v blízkosti bohéma, který hltá život, rozdává úsměvy a zároveň vyslovuje těžké životní pravdy, pro něj znamená vystoupení z komfortní zóny. Boj s vlastními pocity užírá Denise zevnitř, poprvé ale vnímá, že je opravdu naživu. Vidí všechny barvy, slyší každý nádech a cítí. Doopravdy cítí.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Alena Štraubová

Alena Štraubová

Alena Štraubová literaturu milovala už odmalička. Nejprve jen jako čtenář, později i jako tvůrkyně. Literatura se promítá do každého aspektu jejího života, proto se ji spolu s českým jazykem rozhodla studovat na Pedagogické fakultě UK v Praze. Momentálně své knižní nadšení předává i svým studentům jakožto učitelka českého jazyka a literatury na střední škole.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Léto mezi řádky

...„Českých queer knih v tom našem malém rybníčku českého knižního trhu nemáme zase tolik. I proto jsem ráda, že když už nějaké vyjdou, jsou to opravdu kvalitní kousky, které se lehce vyrovnají překladům ze zahraničí. Léto mezi řádky takovou knížkou rozhodně je a už jen proto si vaši pozornost více než zaslouží.“..

Databazeknih.cz - Léto mezi řádky

...„Příběh byl velice krásný a poutavý. Četl se prostě sám a já se ho nemohla nabažit. Přála bych si, aby nikdy neskončil. Autorka píše krásně a poutavě. Rozhodně má úžasný smysl pro humor, který je pro mě v knize důležitý.“...
NAPIŠTE NÁM