EN

V obležení

Napínavé příběhy z českých dějin pro děti

Roman Juránek, Lenka Vašíčková


Napínavý příběh z českých dějin nejen pro děti z Brna
Lukáše, Jakuba, Františka a Kateřinu posílají jejich otcové z Brna na Nový hrad ukrytý v hlubokých lesích Moravského krasu, aby je ochránili před třicetiletou válkou. Nečekaný přepad Nového hradu a následný požár přinutí malé hrdiny k cestě plné nebezpečí, na níž musí unikat nepřátelům, živit se vlastními silami, a nakonec se i zapojit do závěrečných bojů o samotné Brno, obklíčené třicetitisícovou švédskou armádou. Že jejich přátelství touto těžkou zkouškou sílí, o tom nemůže být pochyb.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Miroslav Vomáčka
Jazyk čeština
Počet stran 296
EAN 9788026446293
Datum vydání 27.02.2023
Věk od 9
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,515
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Píše se rok 1645. Už téměř třicet let táhnou Evropou žoldnéři všech možných armád, kteří ve jménu pravé víry rozsévají po kraji jen zkázu a smrt.

Lukáš, Jakub, František a Kateřina by v jiných dobách mohli prožívat život plný bezstarostných dětských her. Nyní je však jejich otcové posílají z Brna na Nový hrad ukrytý v hlubokých lesích Moravského krasu, aby je ochránili před válkou. Válečné události se však nevyhnou ani tomuto jinak klidnému místu. Nečekaný přepad Nového hradu a následný požár přinutí malé hrdiny k cestě plné nebezpečí, na níž musí unikat nepřátelům, živit se vlastními silami, a nakonec se i zapojit do závěrečných bojů o samotné Brno, obklíčené třicetitisícovou švédskou armádou. Že jejich přátelství touto těžkou zkouškou sílí, o tom nemůže být pochyb.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM