EN

Sněhuláci z Mrkvonos

Ivona Březinová


Veselý příběh o zimních obyvatelích jedné malé vesnice. Vhodné pro nácvik čtení genetickou metodou.
Mrkvonosy jsou vesnice jako každá druhá. Mají tam náves, poštu, kino, kostel a školu. Život v ospalé vesničce většinou poklidně plyne – vždyť tu bydlí jenom asi osmdesát obyvatel. Tohle číslo ale platí jen pro teplejší část roku. Jakmile totiž napadne sníh, počet obyvatel v Mrkvonosích prudce stoupne. Ptáte se, jak je to možné? S příchodem sněhu se totiž do vesnice nastěhují sněhuláci. A to se pak přihrne celá lavina legrace!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Anna Bergmannová
Jazyk čeština
Počet stran 88
EAN 9788020460899
Datum vydání 03.11.2022
Věk od 5
Formát 165x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,35
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Mrkvonosy jsou vesnice jako každá jiná, mají však jednu zvláštnost. V zimě počet jejích obyvatel prudce stoupne. Jakmile totiž začne padat sníh, přistěhují se sem sněhuláci - dospěláci, kterým se s dalšími padajícími vločkami rodí malí sněhuláčci. Z malých miminek jsou zanedlouho školáci, kteří, stejně jako obyčejné děti, chodí do školy, hrají si a občas taky trochu pozlobí rodiče.

Knížka uznávané a úspěšné české autorky je přímo šitá na míru začínajícím čtenářům, protože obsahuje jednoduché, krátké věty jako ze slabikáře, které nicméně nijak neubírají příběhu na čtivosti a vtipnost

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Lucie Vyhlídalová
Příběh o sněhulácích…to prostě nemá chybu. Krasně napsané, jednoduché, srozumitelné, poučné, vtipné, s paralelami našich životů. Uvedeno od šesti let, protože je to vhodné k prvnímu čtení, ale obsahově zaujme určitě i mladší děti. Synovi se moc líbí a má 4 roky. Ideální na dlouhé zimní večery. A. revidovaném vydání půvabné ilustrace.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ivona Březinová

Ivona Březinová

Je spisovatelkou na volné noze, šest let vedla semináře tvůrčího psaní na Literární akademii. Její prvotina Zrcátko pro Markétu načala bohatou řadu knih od leporel přes pohádky, příběhy pro malé čtenáře (F jako Fík, Vítej, Karle!, Ďasík a Ďáblík), populárně naučné texty a encyklopedie až po romány pro teenagery. Pro dívky vydala literární cestopisy (tzv. Béčkovky) a nevyhýbá se ani závažným tématům (Lentilka pro dědu Edu, Kluk a pes, Řvi potichu, brácho, triptych Holky na vodítku). Mnohé její publikace získaly ocenění a byly přeloženy do cizích jazyků. Autorka ráda beseduje se svými čtenáři.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM