EN

Noční slunce

Jiří Březina


Dobrodružný příběh o statečnosti, ztrátě a lese plném kouzelných bytostí
Malá Katka zažívá složité období. Zůstala sama s tátou, musela se přestěhovat na venkov a v novém velkém domě je jí smutno. Když se ale z nedalekého lesa začne ozývat zvláštní volání, Katka s překvapením zjistí, že ho obývají tajemná stvoření. Mezi laskavými vílami si brzy najde kamarádky, v lese však bydlí i bytosti zla: hrůzostrašné bludičky, nebezpečný vodník i samotný démon lesa – hejkal. Odolá Katka nástrahám temné části hvozdu? Najde si kamarády i mezi dětmi ze vsi? A udobří se s tátou?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 152
EAN 9788025363836
Datum vydání 31.08.2023
Věk od 9
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,27
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Když má člověk srdce na pravém místě, a k tomu je ještě silný a statečný, zvládne i ty nejtěžší úkoly!

Malá Katka nezažívá právě nejšťastnější období svého života. Zůstala sama s tátou, a navíc se z města přestěhovali na venkov. Nový dům je velký a prázdný a Katce je smutno. Ještě že je za domem les, ze kterého se začne ozývat zvláštní volání.

Katka záhy zjišťuje, že les obývají bytosti, které znala jen z pohádek. Mezi vílami si najde nové kamarádky, které ji naučí poznávat skrytá tajemství rostlin a živlů, a dokonce ji přizvou k úplňkovému tanečku!

V lese však bydlí i bytosti zla – hrůzostrašné bludičky, nebezpečný vodník i samotný démon lesa – hejkal. Odolá Katka nástrahám temné části hvozdu? Najde si kamarády i mezi dětmi ze vsi? A podaří se jí udobřit s tatínkem?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM