EN

Hrobka - Příběhy a vize z let 1917-1920

Ondřej Müller, Josef Škvorecký, Howard P. Lovecraft


Souborné beletristické vydání Lovecraftova díla
Za svého života byl Lovecraft znám jen úzkému okruhu přátel a milovníků originální strašidelné fantastiky. Dnes je považován za mistra strašidelné literatury ve všech jejích odstínech a za vizionáře literatury kosmického děsu, která odkrývá netušená tajemství naší mysli i minulosti, v níž dlí zlovolní démoni a nepochopitelné bytosti z hlubin času. Lovecraft svým dílem poskytl onen základní tvůrčí impulz, který provází desítky autorů a filmových tvůrců dodnes, jeho dílo se stalo kultem.

Detailní informace

Ilustrátor František Štorm
Jazyk čeština
Původní název The Tomb
Původní jazyk angličtina
Počet stran 224
EAN 9788076622852
Datum vydání 28.03.2022
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,416
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Za svého života byl Lovecraft znám jen úzkému okruhu přátel a milovníků originální strašidelné fantastiky. Dnes je považován za mistra strašidelné literatury ve všech jejích odstínech a za vizionáře literatury „kosmického děsu“, která odkrývá netušená tajemství naší mysli i minulosti, v níž dlí zlovolní démoni a nepochopitelné bytosti z hlubin času. Lovecraft svým dílem poskytl onen základní tvůrčí impulz, který provází desítky autorů a filmových tvůrců dodnes, jeho dílo se stalo kultem.

Souborné beletristické vydání Lovecraftova díla v nakladatelství Plus je pro všechny příznivce moderní literární fantastiky událostí mimořádného významu. Vychází ve čtyřech svazcích, osu tvoří chronologie vzniku jednotlivých povídek, každý svazek je doplněn poznámkami editora a zasvěceným doslovem. Překladově se vydání opírá o odvážný editorský počin z první poloviny devadesátých let, kdy nakladatelství Zlatý kůň vydalo ve spolupráci s Českou speleologickou společností téměř celé Lovecraftovo dílo s ilustracemi Káji Saudka. První svazek Hrobka obsahuje 21 povídek, novel, črt a juvenilií, knihu uzavírá legendární stať Josefa Škvoreckého „Podivný pán z Providence“.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Sebrané spisy H. P. Lovecrafta"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ondřej Müller

Ondřej Müller

Ondřej Müller (1966) vydal v nakladatelství Albatros více než třicet knih ilustrovaných Zdeňkem Burianem, převážně dobrodružnou klasiku, mezi nimi i Burianova díla, která se v knižní podobě objevila vůbec poprvé. Spolu s Rostislavem Walicou uspořádal pět monografií, které systematicky mapují dílo Zdeňka Buriana. V Albatrosu a v Egmontu se podílí na vydávání komiksů, především z frankofonní oblasti (Tintin, Thorgal, Nestor Burma a další), ve spolupráci s Tomášem Prokůpkem a Pavlem Kořínkem po léta představuje osobnosti českého komiksu, jako jsou Karel Franta, Jaroslav Malák, Jiří Kalousek, Miloš Novák, Jan Fischer, Věra Faltová a další.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM