EN

V šeru dávných věků - Volání rodu

Eduard Štorch, Karel Sklenář


Dobrodružný příběh z doby bronzové o životě rodu Kotojedů, Čechů a popelnicového lidu.
Rod Čechů sedí kolem ohně a dobírá si vzdálený rod Kotojedů. Z klidu je vytrhne matka se dvěma dětmi, ve kterých praotec Čech poznává svá vnoučata. Je neuvěřitelné, že dokázali v zimě putovat takovou dálku. Rod je totiž před svou poutí opustil z důvodu nemoci. Příběh vypráví i o rodech popelnicového lidu, kteří spalovali své mrtvé na hranicích dříví a pak popel sebrali a pochovali v hliněných nádobách.

Detailní informace

Ilustrátor Zdeněk Burian
Jazyk čeština
Počet stran 230
EAN 9788000073170
Datum vydání 01.04.2024
Věk od 10
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,618
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Eduard Štorch nás spolu s jedinečnými ilustracemi Zdeňka Buriana tentokrát zavádí do doby bronzové. Ve čtyřech příbězích se stáváme svědky barvitých osudů praotce Čecha a jeho rodu, účastníme se bojů o nové území, ale také sledujeme spletité dobrodružství udatných mladíků a dívek z tehdejší doby. V krátkém románu Volání rodu se přidáme k putování odvážného malého Vlčka, který je pro záchranu své rodiny odhodlaný čelit vlkům, nepříznivým podmínkám i prohnaným osadníkům.

Čtveřice povídek nazvaná V šeru dávných věků a příběh Volání rodu vycházejí pospolu poprvé. V rámci chronologického vydání toho nejlepšího z díla Eduarda Štorcha je to logické, obě díla se odehrávají v době bronzové a obě se obracejí ke slovanské minulosti.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM