EN

Děvčátko a velký černý pes

Daniela Krolupperová


Příběh jednoho velkého dobrodružství s nejlepším přítelem člověka
Marika je sirotek – má jen přísnou tetu, se kterou žije ve vesnici vysoko v horách. Teta ale jednoho dne zjistí, že Marika tajně krmí toulavého psa, a v návalu zlosti vyhodí děvčátko z domu. Tak začíná Maričina výprava k moři, o němž jí kdysi vyprávěla maminka. A když jí v nouzi pomůže starý známý zvířecí kamarád, je jasné, že společné putování musí mít šťastný konec. Pokud se totiž člověk vydá na cestu se spřízněnou duší, vždycky dojde k cíli.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Tereza Konupčíková
Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788000068213
Datum vydání 29.08.2022
Věk od 7
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,244
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Marika bydlí ve vesnici vysoko v horách jen s přísnou tetou. Lidé tu musí tvrdě dřít, aby si vydobyli místo k žití, a jídla není nikdy dost. A tak když teta jednoho dne zjistí, že Marika tajně krmí potulného psa, v návalu zlosti ji vyhodí z domu. Marika se však nezalekne, vydá se na dalekou cestu k moři, o kterém jí kdysi vyprávěla maminka. Dojde statečné děvčátko šťastně k cíli?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová píše knihy nejrůznějších žánrů pro děti všech věkových kategorií a mnohé z jejích titulů získaly ocenění. Od ukončení studia pracuje ve svobodném povolání jako překladatelka a tlumočnice ze severských jazyků. Její první knihy směřovaly k populárně-naučné literatuře (Proč mluvíme česky, Viropis), ale beletristické příběhy na sebe nenechaly dlouho čekat. Pro menší děti jsou to např. Sedmilhář Josífek, Policejní křeček, Kouzelná aktovka, trilogie o Bubáčkovi či Atlas strašidel. Pro starší čtenáře Společenstvo klíčníků, Zločin na Starém Městě pražském a další.
Zobrazit profil autora

Recenze

kritiky.cz - Děvčátko a velký černý pes

...„Příběh se mně moc líbil a doporučím ho všem, co mají rádi dobrodružství i pejsky a nejen to. Knihu ocení rodiče, prarodiče, učitelky, ale především děti, které chtějí něco zajímavého a nevšedního zažít.“...
NAPIŠTE NÁM