EN

Jsou tam kuny

Robin Král


Znal jsem jednu kunu, co vážila tunu. Byla královnou všech kun, měla tákhle velký trůn.
Tato zcela kunikátní knížka básniček představí všeobecně nepopulární zvířátko, kterým je kuna, ze všech možných stran – kuny tu poznáme jako účastníky hromadné dopravy, pouštní šerify, studenty, politiky, hudebníky, ba dokonce jako lokálně oblíbené platidlo. Leporelo plné vtipných básniček o kunách básníka, textaře a překladatele Robina Krále ilustrovala Ester Nemjó, absolventka Ateliéru filmové a televizní grafiky na UMPRUM.

Detailní informace

Žánr leporelo
Jazyk čeština
Počet stran 18
EAN 9788075581730
Datum vydání 08.11.2021
Věk od 0
Formát 190x150 mm
Nakladatelství Meander
Edice Repolelo
Hmotnost 0,198
Typ Kniha
Vazba leporelo knížkové

Tato zcela kunikátní knížka básniček představí všeobecně nepopulární zvířátko, kterým je kuna, ze všech možných stran – kuny tu poznáme jako účastníky hromadné dopravy, pouštní šerify, studenty, politiky, hudebníky, ba dokonce jako lokálně oblíbené platidlo.

Leporelo plné vtipných básniček o kunách básníka, textaře a překladatele Robina Krále ilustrovala Ester Nemjó, absolventka Ateliéru filmové a televizní grafiky na UMPRUM.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Robin Král

Robin Král

Robin Král vystudoval Estetiku na FF UK a Tvorbu textu a scénáře na Vyšší odborné škole při Konzervatoři Jaroslava Ježka, kde nyní působí jako pedagog. Coby autor poezie pro děti debutoval v roce 2011. Již o pět let později získal za svou knihu Vynálezárium ocenění Zlatá stuha i Magnesia Litera. Kromě psaní básní a písňových textů pro různé interprety a divadla se Robin Král věnuje také překladu z angličtiny (Roald Dahl, Gertrude Steinová a další). V nakladatelství Albatros vyšla vedle titulu Zvířat plná kniha rovněž dvojice jeho leporel pro nejmenší: Eda jde spát a Ela jde spát.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM