EN

Jenom nestvůra

Vanessa Len


První díl fantasy trilogie z Londýna plného nestvůr, které cestují časem
Šestnáctiletá Joan přijíždí do Londýna, aby tam strávila prázdniny s výstřední rodinou své zesnulé matky. Sežene perfektní práci, a když ji kolega Nick pozve na rande, je v sedmém nebi. Brzy ale zjistí děsivou pravdu. Členové její rodiny nejsou jen výstřední – jsou to nestvůry, které kradou lidem čas a cestují do minulosti i budoucnosti. A Nick není jen pěkný kluk, ale i lovec nestvůr. Joan si musí přiznat jednu věc: v tomto příběhu rozhodně nebude za hrdinku.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Only a Monster
Původní jazyk angličtina
Řada Nestvůry
Překladatel Petra Badalec
Počet stran 400
EAN 9788076615991
Datum vydání 03.10.2022
Věk od 12
Formát 130x200 mm
Nakladatelství COOBOO
Edice HumbookTip
Hmotnost 0,55
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Mělo to být dokonalé léto. Šestnáctiletou Joann pošlou do Londýna, aby tam strávila prázdniny s výstřední rodinou své zesnulé matky. Podaří se jí získat práci, která ji hrozně baví, a když ji ještě fakt pěkný kolega Nick pozve na rande, jako by se jí splnily všechny sny. 

Ale brzy zjistí pravdu. Její rodina není jen výstřední: jsou to nestvůry s děsivými skrytými schopnostmi. A Nick není jen pěkný kluk - je to legendární lovec nestvůr, který udělá cokoli pro to, aby je všechny povraždil. V boji s Nickem je Joan nucena spojit síly s krásným a nemilosrdným Aaronem Oliverem, dědicem jiného rodu nestvůr, který nesnáší její rodinu. Aby zachránila sebe a svou rodinu, bude muset přijmout svou pravou podstatu, to, že je sama nestvůrou. Protože v tomhle příběhu není Joan hrdinkou.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Nestvůry"

Hodnocení čtenářů

Karolína Flídrová
Svět, který autorka vymyslela je neskutečný. Bavilo mě cestování časem a to že autorka k tomu vymyslela určitá pravidla. Velmi originální také bylo, že díky tomu, jak cestování časem funguje, se tak Joan stává částečně i zápornou hrdinkou. Kromě již zmíněného cestování časem si autorka pohrála i s detaily, aby každá nestvůří rodina měla svojí vlastní schopnost, svoji historii, znak. Člověk byl pohlcen příběhem a užíval si každou stránku, kde je výborně vykreslená veškerá atmosféra. A vidět Londýn ve více časových linkách byla jen třešnička na dortu. Jedinou výtku bych měla ale k trochu uspěchanému konci a k tomu, jak jednoduché to ve skutečnosti bylo.  Moc mě taky bavilo, že o většině postav nedokážete říct, jestli jsou hodní nebo zlí. Každý má svou minulost, kterou autorka hezky postupně odhaluje. Hlavní hrdinka Joan mi hned padla do oka. Byla inteligentní, odvážná a i když ji ostatní odrazovali, tak se nebála jít si za svým. V průběhu příběhu se učila poznávat své schopnosti a je tak velmi sympatické, že neumí všechno hned, jak to jinak v YA knihách bývá. Její linka byla dost zajímavá a stále má kolem sebe dost tajemství, na která jsem zvědavá. Aarona jsem si naprosto zamilovala. Doufám, že se v dalším díle ještě objeví, protože blonďatého, sarkastického, rádoby bad boye nemůže autorka jen tak vyhodit z děje.  O romantické lince tady moc mluvit nebudu, tu musíte zažít sami. Řeknu vám jen, že milostné trojúhelníky nesnáším, protože si vždycky vyberu jinak než hlavní hrdinka.  Moc děkuji nakladatelství @Albatros za poskytnutí knihy. #spoluprace IG: @strana394
Lucie Mazuchová
Jenom Nestvůra - Vanessa Len Joan tráví prázdniny u své babičky. Maluje si, jak to bude krásně strávené léto. Jenže zjistí, že část její rodiny nejsou obyčejní lidé. Jsou takzvané nestvůry. Navíc každá rodina má určité schopnosti. Další překvapení přijde v podobě Nicka. Není to jen kolega a kluk, který se jí líbí. Je to také obávaný lovec nestvůr. Joan musí spojit své síly s Aaronem, jejichž rodiny se nenávidí. Kam Joan zavede pátrání po záchraně její rodiny? Přiznám se, že běžně žánr fantasy nevyhledávám, ale na tuto knihu jsem viděla všude samé kladné recenze, že jsem si ji potřebovala taky přečíst. Potom přišla @vendy.dnes.cte s nápadem, že uspořádáme společné čtení a bylo jasno. A byla to bomba! V knize je propracované prostředí do nejmenších detailů, včetně dobové kultury. Například se autorka zabývala délkou vlasů v dané době. Vše společně ladilo, přirozeně spolu fungovalo a člověk neměl pocit, že nový x starý svět nejde dohromady. Oceňuji i popsání hierarchie nestvůřího obyvatelstva, kde doufám, že se objeví ještě v dalších dílech. Ráda bych ji prozkoumala více do hloubky. Samotná Joan byla pro mne hrdinkou. Vybrala vždy cestu, kterou bych zvolila také. Ač to byla strastiplná cesta. Na svůj věk byla vyspělá a inteligentní slečna. Až mi ji bylo ve finále líto, že nese tak obrovské břímě. O Nickovi moc prozradit nemohu, abych neprozradila důležité události v ději. Neměl to vůbec jednoduché a jeho osud byl plný nečekaných a smutných zvratů, až jsem ho taktéž litovala. Knihu jsme měly v rámci společného čtení rozdělené na dny. Všichni ale dočetla dříve. Od knihy se totiž nedá odtrhnout, jak je čtivá! Už od začátku vás autorka nenechá nadechnout a čtete jedním zatajeným dechem a čekáte, co vás ještě šokuje. Kniha je totiž absolutně nepředvídatelná a u konce koukáte s otevřenou pusou. (A že jsme těch teorií měly😁) Tahle kniha je fakt pecka a rozhodně po ní sáhněte! Hodnotím 5/5⭐️ Děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vanessa Len

Vanessa Len

Vanessa Len je australská spisovatelka s čínsko-malajsijskými a maltskými kořeny. Její vášní je vzdělávání. Pracovala na nejrůznějších projektech od programů jazykového rozvoje studentů až po kurzy výuky pro učitele. Nyní žije v Melbourne. Pokud by mohla sama cestovat časem, zabalila by si pár nejnutnějších věcí a vyrazila do budoucnosti, protože ji fascinuje vše neznámé. Jenom nestvůra je jejím debutem.
Zobrazit profil autora

Recenze

knihydobrovsky.cz - Jenom nestvůra

...„Co jsem si ale vyloženě užívala, byla spousta promyšlených detailů, magie i soupeřící rodinné klany. Vše podané osvěžující a neotřelou formou, kde jednotlivé střípky zapadaly přesně na své místo. Nemohla jsem se toho nabažit a modlila, ať se konec neblíží tak rychle.“...

Databazeknih.cz - Jenom nestvůra

...„Jenom nestvůra má snad všechny lákadla, která může kniha mít – skvělou obálku, Londýn, cestování časem, a taky pár svůdných mladíků (slečny jsou tam taky, nebojte!). A samozřejmě i naprosto boží příběh, který je tak úžasně vymyšlený, že možná nebudete chtít, aby skončil. Milé, vtipné, svižné, ale i napínavé čtení si jistě užijí všichni bez rozdílu věku....

Databazeknih.cz - Jenom nestvůra

„Celá kniha je překrásně napsaná, téměř okamžitě vás pohltí a než se nadějete, lovíte kapesníčky k epilogu. Děj je vyprávěný z pohledu Joan, která dosud neměla ponětí o tom, že mezi lidmi žijí nestvůry, takže čtenář odhaluje všechny podrobnosti a tajemství spolu s ní.“

Databazeknih.cz - Jenom nestvůra

...„Další skvělou věcí na tého knize bylo originálně pojmuté cestování časem. V tomto díle se podíváme do 90. let, ale čekám, že v pokračování navštívíme i jiná období a lokality. “..
NAPIŠTE NÁM