EN

Esterčini otcové (audiokniha)

Hana Raduličová


Dva otcové. Jedna dcera. Tajemství, které převrátí život všech naruby.
Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak je ale možné, že ji vychovali němečtí rodiče? Jak Charlotte zjišťuje fakta o svém původu, její svět se otřásá v základech. A dívku zasáhne morální dilema, které si nikdy nedokázala představit.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Délka 10 hodin 35 minut
Jazyk čeština
Původní název Esterčini otcové (audiokniha)
Původní jazyk Chorvatština
Překladatel Jaroslav Otčenášek
EAN 8594050433496
Datum vydání 24.03.2022
Věk od 15
Formát 140x125 mm
Nakladatelství Voxi
Edice Audioknihy
Hmotnost 0,051
Typ CD audio

Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Langea. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg. Opravdu ji jako malou s falešnými doklady ukryl u cizí rodiny v Lidicích? Jak je ale možné, že ji vychovali němečtí rodiče? Jak Charlotte zjišťuje fakta o svém původu, její svět se otřásá v základech. A dívku zasáhne morální dilema, které si nikdy nedokázala představit. Osvojila by si ji její rodina, kdyby znala její původ? Dokáže Wilhelm cítit lítost nad lidmi, které odsoudil k smrti, když teď ví, že jednou z nich mohla být i jeho dcera, již miluje nadevše na světě?

Kniha se snaží prostřednictvím příběhu židovské holčičky umístěného do kontextu lidické tragédie připomenout osudy dětí, které během druhé světové války zůstaly bez rodičů a až do konce života se musely vyrovnávat s válečnými traumaty, jež jim tím či oním způsobem poznamenala a předurčila další život.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Hana Raduličová

Hana Raduličová

Hana Radulićová se narodila roku 1969 v chorvatském Zadaru, kde žije dodnes. Píše od svých středoškolských let a jejím zvláštním zájmem, soukromě i profesionálně, je období druhé světové války a holocaustu. V Chorvatsku v roce 2010 vyšel její román Láska v Kanadě podle skutečného příběhu z Osvětimi. V České republice kniha vyšla v roce 2012 pod názvem Láska za ostnatým drátem. V rodném městě vystudovala Hana Radulićová chorvatský jazyk a literaturu na filozofické fakultě. Od roku 1995 je zaměstnaná v deníku Zadarski list jako novinářka, v současnosti je jeho šéfredaktorkou. Jelikož je její maminka Češka, narozená v Humpolci, Hana Českou republiku navštěvuje pravidelně od prvních let svého života a považuje ji za svou druhou vlast.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM