EN

V hlavní roli srdce

Povídky a deník kardiologa

Petr Neužil


Strhující deník a povídky věhlasného kardiologa
Srdce je zásadním orgánem našeho těla i věčným motivem lidské kultury. Kdo jiný by mu měl rozumět lépe než slavný kardiolog Petr Neužil? Ve svých vzpomínkách a povídkách dává nahlédnout do vývoje české kardiologie, vypráví o léčbě známých osobností a přemítá o proměnách moderní společnosti. Vydejte se do zákulisí srdce představujícího univerzální symbol lidského života! Dozvíte se řadu překvapivých věcí, které vám zaručeně rozproudí krev v žilách.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Tomáš Bím
Jazyk čeština
Počet stran 392
EAN 9788076624382
Datum vydání 31.10.2022
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,634
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Srdce je zásadním orgánem lidského těla i univerzálním symbolem života. Kdo jiný by mu měl rozumět lépe než kardiolog Petr Neužil? Ve svém autentickém deníku dává autor nahlédnout do převratného vývoje současné kardiologie, seznamuje čtenáře s konkrétními případy léčby, promlouvá o zajímavých setkáních s mnoha osobnostmi a reflektuje i glosuje bouřlivé období doby covidové. Ve druhé části knihy překvapí svou nevtíravou pronikavostí Neužilovy intimní povídky, ryze literární texty s ilustracemi celosvětově uznávaného výtvarníka Tomáše Bíma.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petr Neužil

Petr Neužil

Prof. MUDr. Petr Neužil, CSc., FESC (1962) celý život zasvětil klinické práci a výzkumu v oboru kardiologie. V roce 2007 založil první robotizační katetrizační oddělení v ČR a také experimentální laboratoř pro srdeční elektrofyziologii. Podílí se na řadě výzkumných projektů a je členem mnoha mezinárodních organizací, je předsedou Asociace pro srdeční rytmus při České Kardiologické společnosti a také Robotic Navigation Catherisation při American Heart Rhythm Society. V roce 2009 byl pověřen vedením kardiologického oddělení Nemocnice na Homolce. Podílí se na organizaci lokálních i mezinárodních odborných akcích věnovaných srdeční elektrofyziologii a aktivně publikuje v mezinárodních časopisech. Jeho poutavý a často až neuvěřitelně strhující životní příběh doplněný ryze literárními texty – povídkami s překvapivým nábojem vyšel v jeho úspěšné prvotině V zákulisí srdce (2020).
Zobrazit profil autora

Recenze

kritiky.cz - V hlavní roli srdce

...Autor nám ukazuje pohled na dnešní medicínu a realizované výkony. Co se jemu zdá jako automatika a rutina, z toho běžnému smrtelníkovi zůstává rozum stát a je neskutečné, kam se kardiologie posunula. Jaké problémy a jakými metodami dokáže současná medicína řešit, je ohromující. Petr Neužil neopomněl ve své knize poukázat na tradiční řevnivost mezi kardiology a kardiochirurgy....
NAPIŠTE NÁM