EN

To přichází děsy

Aleš Novotný


Lidé udělají cokoliv, aby zachránili sebe nebo své milované
Píše se rok 1996. Simon Haspekl se po sebevraždě svého otce stává obětí dlouhodobé a kruté šikany. O dvacet let později je nalezeno tělo mladého muže… a touto smrtí se kolotoč drastických událostí teprve roztáčí. Případu se ujímá kapitán Šenkýř. Ostřílený kriminalista musí co nejdřív zjistit, kdo za vraždami stojí a zda je mezi nimi spojitost. To, co odhalí, vyrazí dech nejenom jemu. Některá tajemství jsou totiž příliš temná i pro tento svět.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788076830950
Datum vydání 16.06.2022
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,473
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Děj se odvíjí ve dvou časových linkách. První linie se odehrává v roce 2018 poté, co je na staveništi nalezeno tělo mladíka a případu se ujímá kapitán Šenkýř, k němuž se právě na nějakou dobu stěhuje jeho synovec. Netrvá dlouho a v lese je nalezeno tělo dalšího mladého muže a dívka, která se stala hlavní podezřelou, beze stopy zmizela. Kriminalista musí zjistit, kdo za oběma vraždami stojí a zda je mezi případy spojitost. Druhá dějová linie se dívá do minulosti v roce 1996, kde je hlavní postavou mladík Simon Haspekl, který se po sebevraždě svého otce stává obětí dlouhodobé a kruté šikany. Až se obě linky konečně protnou, budete u toho chtít být... Nebo radši ne?!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Alena Kolaříková
Jediné, co bych této knížce vytknula bylo to, že jsem měla chaos v postavách a časových rovinách. Bylo toho na mě fakt moc :-) Takže jsem občas listovala dozadu. Ale rozhodně to knížce naubralo na zajímavosti. Přečetla jsem ji dost rychle, byla jsem napnutá a bavila mě. V ději se to hemží vraždami a únosy. Několikanásobná vražda v rodině faráře, vražda mladých kluků, únosy malých dětí, složité rodinné vztahy a rozvrácená manželství, duševní poruchy a spousta mladých lidí. Na konci se pochopitelně všechno spojí a vám je hned jasné jak spolu všechno souviselo. Bavilo mě to.
Helena Tichá
Od Aleše Novotného už jsem četla i předchozí knihy co napsal, které se mi moc líbili a tak tato byla jasnou volbou. Rozhodně jsem se nebála, že by kniha pro mě byla zklamáním a opravdu nebyla. Pod krásnou tajemnou obálkou se opět skrýval super, dech beroucí příběh, pro který jesli se rozhodnete, tak si na něj určitě udělejte čas. Takovéto příběhy se totiž čtou sami a jedním dechem a jen těžko se od nich odchází. V příběhu se střídají kapitoly z minulosti i přítomnosti a vystupuje zde i více postav, ale pokud se do čtení pořádně ponoříte a nenecháte se od něho zbytečně vyrušovat, tak se v tom velmi brzy zorientujete a na konci knihy se vše propojí a vysvětlí, takže to prostě všechno do sebe krásně zapadne. Knihu za sebe mohu rozhodně jen doporučit, je to tajemné a napínavé co vás chytne a nepustí.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM