EN

Miloš Kopecký

Herec muž mnoha talentů a bonviván s křehkou a nemocnou duší

Pavel Kovář


Kompletní životní příběh mimořádného herce v doprovodu unikátních fotografií
Umělec mnoha talentů, milovník divadla, hudby, literatury a žen, které se jeho přítomností rády zdobily. Nejen takový byl Miloš Kopecký, jeden z největších českých herců všech dob. Poznejte osudy i osobnost muže, který zanechal nesmazatelnou stopu na mnoha jevištích i ve filmovém světě! Jeho hvězdná kariéra představuje nejen strhující projížďku hereckým vesmírem, ale i autentické svědectví o životě v Česku během druhé poloviny 20. století.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 336
EAN 9788076832732
Datum vydání 24.11.2022
Věk od 15
Formát 160x230 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,682
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Základem knihy je nedokončená autobiografie Miloše Kopeckého. Svůj životopis začal psát sám, ale velkou část zápisků pod tíhou přílišné sebekritiky spálil.

Od dětství v ulici Ve Smečkách přes první kontakty s divadlem, „souboje“ s E. F. Burianem, čtyři manželství a spoustu milostných vztahů po feldkuráta Katze, doktora Štrosmajera a osudové onemocnění.

„Pokusím se o zpětnou procházku vlastním životem, vlastní minulostí. Pokusím se zachovat vše, pokud mi paměť dovolí, jak se skutečně odehrálo, a nebudu si nic vymýšlet: ostatně je stará omšelá pravda, že život je nejlepší autor. A je ovšem kýčař, který kašle na všechny estetické nároky a požadavky. Nebudeme se však stydět tu kýčařinu života předestřít čtenáři, neboť kýč života má svou zvláštní a nedostižnou sílu i půvab.“

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Kovář

Pavel Kovář

Sportovní redaktor deníku Lidová demokracie (1975–1990) působil v období 1990 až 2010 v redakci týdeníku Reflex. Napsal knihy Bicanovo tajemství, Fotbalová chobotnice, Vítězové a poražení, Příběh české rekordwoman, Legendy: slavné sportovní okamžiky (komiks o dějinách českého sportu). Je autorem životopisných knih o herci Miloši Kopeckém, psychiatrovi Miroslavu Plzákovi, žokeji Josefu Váňovi a o spisovateli Otovi Pavlovi. Autorsky se podílel na vzniku několika televizních dokumentů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM