EN

Kde je zakopán pes

Pavel Kohout


Dobrodružný román a kriminální román - tak by mohl nezasvěcený kritik označit obě střídající se roviny této knihy. Jde však o téměř autentické vylíčení nejdramatičtějšího úseku života spisovatele Pavla Kohouta, volně navazující na jeho předchozí dílo Z deníku kontrarevolucionáře. Tentokrát jde o léta mezi intervencí Varšavského paktu v srpnu 1968 a 4. říjnem 1979 - tehdy byl autor spolu se svou ženou Jelenou násilně odsunut do Rakouska.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 552
EAN 9788020440891
Datum vydání 01.06.2016
Věk od 15
Formát 150x210 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Dobrodružný román a kriminální román – tak by mohl nezasvěcený kritik označit obě střídající se roviny této knihy. Jde však o téměř autentické vylíčení nejdramatičtějšího úseku života spisovatele Pavla Kohouta, volně navazující na jeho předchozí dílo Z deníku kontrarevolucionáře. Tentokrát jde o léta mezi intervencí Varšavského paktu v srpnu 1968 a 4. říjnem 1979 – tehdy byl autor spolu se svou ženou Jelenou násilně odsunut do Rakouska. Románový prvek je pouze v tom, že skutečný příběh skupiny zakázaných spisovatelů, jejich přátel i jejich protivníků je vyprávěn drsnosrstému jezevčíku Edisonovi, který se stal bizarní obětí státního teroru.

Když kniha v roce 1985 vznikala, patřila představa, že pronásledovaní psanci budou za několik málo let řídit stát, do říše snů; tím zajímavější je soukromý pohled na některé protagonisty. V současném vydání byla doplněna pravá jména osob, které tenkrát neměly být vystaveny pronásledování, a připojena řada fotografií pořízených autorem pomocí Polaroidu. Nejčastějším motivem je druhé zvíře v jeho tehdejší domácnosti – andulák Valtrr, který s oblibou spočíval na hlavách předních disidentů. Toto vydání autor znovu přečetl a jazykově upravil.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavel Kohout

Pavel Kohout

doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., se zabývá gastroenterologií (střevní mikrobiom, celiakie, idiopatické střevní záněty) a výživou (screening malnutrice, enterální a parenterální výživa, intenzivní metabolická péče). Vyučoval na lékařské a farmakologické fakultě UK v Hradci Králové, nyní působí v Praze na 3. lékařské fakultě UK v Praze a na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Je členem České gastroenterologické společnosti, (předseda pracovní skupiny pro celiakii), Společnosti klinické výživy a intenzivní metabolické péče (místopředseda), České internistické společnosti a Fóra zdravé výživy.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM