EN

Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši

Romana Suchá


Co se děje ve tvém nitru? Laskavé příběhy, díky kterým děti porozumí vlastním emocím.
Každý z nás má ve své duši kouzelnou perlu – a nikdo ji neumí objevit tak dobře jako víla Mušlenka. Právě pořádá slavnostní oběd, kam zve všechny svoje kamarády. Přisedněte si také ke stolu a poznejte skřítka Kuliferdu, draka Mraka, bubáčka Strašpytlíka a spoustu dalších neobyčejných bytostí. Společně zažijete zázračná dobrodružství, překonáte nebezpečné situace a najdete třeba odvahu i radost, které jsou důležité pro každý den.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Ema Pavlovská
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788026442691
Datum vydání 02.06.2022
Věk od 6
Formát 215x280 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,588
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Každý z nás má ve své duši kouzelnou perlu – a nikdo ji neumí objevit tak dobře jako víla Mušlenka. Právě pořádá slavnostní oběd, kam zve všechny svoje kamarády. Přidej se k nim a poznej skřítka Kuliferdu, draka Bouřliváka, bubáčka Strašpytlíka a spoustu dalších neobyčejných bytostí. Vlastně je moc dobře znáš, protože se s nimi potkáváš každý den – je to tvůj humor, vztek, strach, ale i radost, láska či odpovědnost. Tak pojď kamarády s Mušlenkou navštívit, zažijete zázračná dobrodružství, překonáte nebezpečné situace a najdete třeba odvahu i radost, které jsou důležité pro každý den.

Tato knížka je inspirována učením Virginie Satirové - světové rodinné terapeutky. Pohádky, které v ní najdete, jsou určeny dětem předškolního a mladšího školního věku. Knížka nabízí možnost sdílení zážitků všedního dne, svěřování se se svými pocity, problémy, trápeními, proto je vhodná zejména pro společné čtení s rodiči. Učí děti, jak rozpoznávat a zvládat svoje emoce a posiluje jejich vědomí vlastní hodnoty.

Romana Suchá pracuje v Psychiatrické nemocnici Kroměříž jako vedoucí klinická psycholožka a psychoterapeutka. Ve svém volném čase se věnuje tvorbě pro děti – psaní knížek a cvičebnic, ale i podkladů pro didaktické hry a mobilní aplikace. Ke svému koníčku se dostala v době, kdy byla se svými dětmi na rodičovské dovolené a skládala pro ně různé básničky i pohádkové příběhy. Svou tvorbu se snaží obohatit o vlastní psychologickou zkušenost a dát jí nový rozměr.

Ema Pavlovská je brněnská architektka, fotografka, výtvarnice a ilustrátorka. Ema už v předešlých letech spolupracovala s nakladatelským domem Albatros Media na několika knižních titulech, jako jsou například Velmi osobní kniha o zdraví a Osobní receptář pro zdraví a pohodu od Margit Slimákové a ještě spousta dalších. Jako architektka spolupracuje s brněnským ateliérem Kamkab!net. Pod značkou RemiSazi vyrábí a prodává přáníčka, ozdoby, ilustrace a další produkty, které můžete vidět na stránkách www.remisazi.com nebo příležitostně na putovním Mint marketu.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Romana Suchá

Romana Suchá

Je klinická psycholožka a terapeutka. Ve svém volném čase se věnuje tvorbě pro děti – psaní knížek a cvičebnic, ale i podkladů pro didaktické hry a mobilní aplikace. Oblíbenou edici cvičebnic Pekelně snadné učení s čertíkem Kvítkem si sama ilustrovala. Knihy, které píše, se snaží obohatit o svou psychologickou zkušenost a dát jim nový rozměr. Například Léčivé pohádky pro dětskou duši využívají dětské představivosti a sugestibility pro posílení víry v sebe a vlastní schopnosti. Ke svému koníčku se dostala v době, kdy byla se svými dětmi na rodičovské dovolené a skládala pro ně různé básničky i pohádkové příběhy. Na začátku tedy nestál záměr napsat knížku, ale oživit a zpestřit hraní s vlastními dětmi. Jak sama říká, její knihy jsou testovány na dětech.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM