EN

Legenda o Ladě

Jana Švecová


Dokáže smrt jen brát, nebo také dávat?
Na den, kdy na ni se šťastným úsměvem Ilja zamával a pak se pod ním během chvilky prolomil led, Lada nikdy nezapomene. Vzal si ho vodjanoj, pán řeky, a ona teď cítí vinu. Odmítá se smířit s tím, co se stalo, a rozhodne se navštívit kolduna – místního čaroděje. Ten jí prozradí, že existuje způsob, jak ho přivést zpět. Bude však muset najít Strom světa a u jeho kořenů obětovat jiný lidský život. Jedině tak může projít do podsvětí a Ilju zachránit…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788025357125
Datum vydání 23.05.2022
Věk od 13
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,343
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Na den, kdy na ni se šťastným úsměvem zamával přes řeku její snoubenec Ilja, Lada nikdy nezapomene. I když na něj volala, ať to nedělá, vstoupil na led a během mrknutí oka se propadl do mrazivé vody… a už nevyplaval. Vzal si ho vodjanoj, pán řeky, a ona teď cítí vinu.

Odmítá se smířit s tím, co se stalo, a rozhodne se navštívit kolduna – místního čaroděje. Ten jí prozradí, že existuje způsob, jak přivést Ilju zpět. Bude však muset najít Strom světa a u jeho kořenů obětovat jiný lidský život. Jedině tak může projít do podsvětí, kterému vládne bůh smrti Veles, a Ilju zachránit…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Kateřina Lőffler
Kniha mě velmi příjemně překvapila. Téma slovanské mytologie, tu bylo skvěle zpracováno. Velmi se mi líbilo jak byli během příběhu jednotlivé mýty a mytologické postavy představovány. Lada byla velmi sympatická a nebojácná hrdinka, která mě skvěle provedla celým příběhem. Zároveň mě zaujalo i vložení tématu rozdílné víry a smýšlení jednotlivých postav. No a ten konec! Jako čekala jsem lecos, ale rozhodně ne takové zakončení příběhu, i když to vlastně asi bylo nejlepší zakončení jaké mohla autorka zvolit. Bylo nečekané a zároveň dojemné. Knihu bych rozhodně doporučila všem kdo si chtějí přečíst něco o slovanské mytologii.
Marie Jankovská
Fantasticka kniha, ktera mi ucarovala. Je velmi dobre napsana, napinava tak akorat a podle me i krasna romanticka linka. Slovanska mytologie pro me zacala byt pritazliva (diky teto knize). Takze vrele doporucuji.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM