EN

Plechová Mína

Pavel Hrnčíř


Možná jste to už zažili: chcete někam letět a na letišti musíte projít kovovým rámem. Pod ním to zapípá. Muž v uniformě vám s nevraživým pohledem z batůžku vytáhne hračku a zabaví ji – jen proto, že vypadá jako pistolka.
Možná jste to už zažili: chcete někam letět a na letišti musíte projít kovovým rámem. Pod ním to zapípá. Muž v uniformě vám s nevraživým pohledem z batůžku vytáhne hračku a zabaví ji – jen proto, že vypadá jako pistolka. Zbraně nejsou hračky a hračky nejsou zbraně, říkají potom rodiče a mají pravdu. Ale když kluci si tak rádi hrají na vojáky! Jsou však na světě země, kde se z dětí stanou vojáci, i když o to vůbec nestojí. Maličká Drú z téhle knížky si na vojáky hrát nechtěla – Plechovou Mínu dostala od vo

Detailní informace

Ilustrátor David Böhm
Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788087596180
Datum vydání 20.09.2012
Věk od 8
Formát 210x210 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,33
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

"Možná jste to už zažili: chcete někam letět a na letišti musíte projít kovovým rámem. Pod ním to zapípá. Muž v uniformě vám s nevraživým pohledem z batůžku vytáhne hračku a zabaví ji – jen proto, že vypadá jako pistolka.

Zbraně nejsou hračky a hračky nejsou zbraně, říkají potom rodiče a mají pravdu. Ale když kluci si tak rádi hrají na vojáky! Jsou však na světě země, kde se z dětí stanou vojáci, i když o to vůbec nestojí. Maličká Drú z téhle knížky si na vojáky hrát nechtěla – Plechovou Mínu dostala od vojáka, a ti většinou v batůžku hračky nenosí. To se pak náš vojáček musel pěkně snažit, aby to v zeleninovém státečku dobře dopadlo. Moderní pohádku o tom, co všechno se dětem může dít v jiných koutech světa (zde je to v Africe), napsal Pavel Hrnčíř a velmi vtipně, místy komiksově, ilustroval David Böhm, mladý výtvarník letos již potřetí nominovaný na Cenu Jindřicha Chalupeckého.

"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM