EN

Maja a Kim

Iva Mrkvičková


Kniha Maja a Kim je inspirovaná dětskou láskou autorky Iva Mrkvičková k Pipi Dlouhé punčoše švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové – k laskonkám.
Hlavní hrdinka příběhu, malá Švédka Maja, žije v Praze pouze s tatínkem, který si otevře cukrárnu Lindberg. A ačkoli by se mohlo zdát, že Maje jsou tak splněny sny úplně všech dětí na světě, něco důležitého jí chybí – maminka, která zůstala v jejím rodném Švédsku s novým manželem.

Detailní informace

Ilustrátor Tereza Ščerbová
Jazyk čeština
Počet stran 102
EAN 9788075580191
Datum vydání 03.11.2017
Věk od 10
Formát 200x200 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,435
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

"Hlavní hrdinka příběhu, malá Švédka Maja, žije v Praze pouze s tatínkem, který si otevře cukrárnu Lindberg. A ačkoli by se mohlo zdát, že Maje jsou tak splněny sny úplně všech dětí na světě, něco důležitého jí chybí – maminka, která zůstala v jejím rodném Švédsku s novým manželem. Maja ráda kreslí, a tak své radosti, smutky i dobrodružné zážitky z jedné pražské půdy zaznamenává na papír. Co se však nestane – postupem času zjišťuje, že její obrázky mají moc měnit okolní svět… Moderní, poeticky hravé ilustrace Terezy Ščerbové hrají v příběhu o Maje výjimečnou roli a jsou vlastně osobním vyjádřením hlavní hrdinky Maji. Místy dokonce vyprávějí příběh místo slov, a tak je třeba jim věnovat stejnou pozornost jako textu. Kniha Maja a Kim je inspirovaná dětskou láskou autorky Iva Mrkvičková k Pipi Dlouhé punčoše švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové – k laskonkám. Příběh je experimentem s vyprávěním v přítomném čase, které A. Lindgrenová využívala v knížkách o Madynce.

 "

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM