EN

Sladká pomsta

Jonas Jonasson


Nejlepší pomsta je ušitá na míru! Od autora bestselleru Stoletý stařík.
Spoře oděný Masaj v centru Stockholmu, kde mrzne, až praští. Geniální podnikatel prodávající pomstu na klíč. Pár toužící po odplatě. A ten, kterému se chtějí všichni pomstít. Kdo se ještě zamotá do zběsilého víru událostí a jakou roli bude hrát dvojice obrazů nejasné ceny? Jde o skutečná díla, či o padělky? A co s tím má společného papež? Začíná nepředvídatelná jízda napříč kontinenty a světem umění, která vám nedá vydechnout.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní jazyk švédština
Překladatel Hana Švolbová
Počet stran 320
EAN 9788087697634
Datum vydání 19.10.2020
Věk od 15
Formát 134x210 mm
Nakladatelství Panteon
Hmotnost 0,489
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Na čem by se daly vydělat peníze pravděpodobně všude na světě? Na touze pomstít příkoří, jehož jsme obětmi. Geniální reklamní kreativec Hugo Hamlin dotáhne myšlenku nadnesenou během oslavy slunovratu k realizaci a začne prodávat pomstu připravenou na klíč. Netuší, co všechno jej ještě čeká. Hlavně ve chvíli, kdy do jeho kanceláře vstoupí mladý pár, který netouží po ničem jiném než po pořádné odplatě.

Bezohledný obchodník s uměním Victor Alderheim lační po penězích a po moci a je připravený dojít ke svému cíli přes mrtvoly. Narazí však na masajského válečníka a šamana Oleho Mbatiana, který ani neví, co jsou peníze. Dočkal se však vytouženého syna, který mu utekl do Švédska, a tak šaman překoná všechny překážky a ocitne se v centru Stockholmu. Kdo se chce nakonec pomstít komu? Jakou roli v tom hrají dvě umělecká díla nejasné ceny i původu, o kterých se neví, komu vlastně patří? A co má s tím vším společného papež?

Pátý román Jonase Jonassona opět nešetří neskutečnými, přesto uvěřitelnými náhodami, slovním humorem a radostí z vyprávění.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jonas Jonasson

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson se narodil v roce 1961 ve Växjö v jižním Švédsku. Po studiu švédštiny a španělštiny na univerzitě v Göteborgu pracoval jako novinář pro večerník Expressen a deník Smålandsposten. Později byl činný jako mediální konzultant a založil vlastní poradenskou firmu. Byl také producentem švédské televize TV4. Po dvaceti letech ve světě médií svou firmu prodal a přestěhoval se do švýcarského kantonu Ticino, kde se začal věnovat psaní. V současnosti žije spolu se svým synem, kočkou a kuřaty na ostrově Gotland v Baltském moři. Mezi jeho oblíbené spisovatele patří Jaroslav Hašek a Milan Kundera.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM