EN

Miroslav Krobot: Nečíst

Miroslav Krobot


Literární koláž českého herce a režiséra Miroslava Krobota
Útržky, úvahy, nonsensy, povídky. Myslí charismatického režiséra a herce putují fascinující postavy i vzpomínky: Český dobrodruh Eskymo Welzl si podává dveře s Jackem Kerouacem, Rolling Stones s maminčiným životopisem. Divokou krásu Jeseníků střídají parky Olomouce či divadlo v Chebu. Osobitý styl jednoho z nejvýraznějších mužů českého divadla a filmu vám odemkne dveře do světa fantazie, v němž je radost se ztratit.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr povídka
Jazyk čeština
Počet stran 264
EAN 9788026509318
Datum vydání 14.05.2020
Věk od 15
Formát 125x210 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,367
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Útržky, úvahy, nonsensy, vzpomínky, povídky. Důležité. Zábavné. Vedlejší. Bizarní. Fiktivní. Osobní. Intimní. Nečíst!

Filmový a divadelní režisér, pedagog, herec a scénárista Miroslav Krobot se ve sbírce tichých, humorných i poťouchlých textů zabývá svými klíčovými tématy: dobrodruhem Eskymo Welzlem, divadlem, herci, Jeseníky, kvantovou fyzikou, beatníky i vzpomínkami na vlastní maminku či listopad 89. Činí tak vynalézavě a osobitě střídmě, formálně si poletuje mezi úvahou, povídkou, dopisem či úryvkem ze scénáře.

Krobotovu literární prvotinu hravě doprovodila ilustracemi a originální grafickou úpravou mladá výtvarnice Julie Čermáková.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Miroslav Krobot

Miroslav Krobot

Miroslav Krobot vystudoval brněnskou JAMU, režíroval mimo jiné v Chebu, v Hradci Králové, v pražském Realistickém a Národním divadle. Od roku 1996 do roku 2014 byl uměleckým šéfem Dejvického divadla, kde dodnes působí jako herec. Za roli otce v Zelenkových Příbězích obyčejného šílenství obdržel v roce 2005 Českého lva. Diváci ho mohli vidět i v jiných filmových snímcích, např. Účastníci zájezdu, Venkovský učitel, Muž z Londýna, Tajnosti, Dům, Alois Nebel, Ve stínu, Hořící keř, Okresní přebor nebo Revival. V roce 2014 měl premiéru jeho filmový režijní debut Díra u Hanušovic, v roce 2017 pak film Kvarteto. Kniha Nečíst je jeho literární prvotinou. Svým osobitým stylem v ní čtenářům odemyká dveře do světa fantazie, v němž je radost se ztratit.
Zobrazit profil autora

Recenze

iliteratura.cz - Krobot Miroslav - Nečíst

„Známý divadelní a filmový režisér a herec Miroslav Krobot ve svých téměř sedmdesáti letech knihou Nečíst literárně debutuje. A prezentuje se tak, jak ho známe: s nezpochybnitelným charismatem, povrchovou drsností, ale i tušenou vnitřní citlivostí a jemností.“
NAPIŠTE NÁM