EN

Já, doktor(in)

Česká pediatrička v Německu

Kateřina Karolová


Jak lékaři přicházejí o iluze
Žít v cizině znamená boj, tvrdou dřinu, samotu i odvahu. Člověk se musí vzdát spousty věcí a obětovat se pro druhé. Své o tom ví i Kateřina Karolová, vítězka ankety Žena roku 2018. Tři roky pracovala jako dětská lékařka v německé nemocnici a své zkušenosti popsala v blogu, který byl čtenáři idnes.cz zvolen v roce 2018 nejlepším Nováčkem roku. Výběr z něj najdete v této knize.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788075976352
Datum vydání 27.02.2020
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,414
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

U dalšího dítěte se mi hrůzou klepou ruce. Špatně reaguje na oslovení a jeho maminka s ním neustále třese, aby se probralo. Nedaří se mi zavést kanylu, žilní systém na periferii je úplně prázdný. Nemá cenu volat o pomoc, každý, kdo má ruce, má na starosti jedno i více dětí. Na třetí pokus se mi daří napíchnout jednu ze splasklých žil. Zavodňuji. Dítě ožívá. Popisuji rodičům cestu na oddělení a vybíhám s nimi z ambulance posbírat cestou další děti…

Kateřina Karolová se narodila ve Zlíně, v Praze vystudovala medicínu a po třech letech praxe dětské lékařky v české nemocnici kývla na nabídku pracovního místa v Německu. Tam začala psát blog – předlohu pro tuto knihu.

V současné době už je autorka zpět v Česku a naplno se věnuje mateřství – spolu se svým manželem a třemi dětmi žije na valašských pasekách a v psaní blogu pokračuje i nadále.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kateřina Karolová

Kateřina Karolová

Kateřina Karolová (1981) je lékařka, blogerka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Žije v Zádveřicích u Vizovic, v domku na polosamotě valašských pasek. Miluje zahradničení, pěstuje bylinky a vyrábí z nich sušené směsi na podporu imunity i úlevu od nemocí. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, nyní se věnuje psaní beletrie (Já, doktorin, Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích – všechny knihy vyšly v nakladatelství XYZ).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM