EN

Podvod zlatého faraona

Petra Klabouchová


Jediný den má hodnotu věčnosti, pouhá hodina může změnit budoucnost
Nález starého deníku v domě mladé Egypťanky s českými kořeny spustí v Káhiře nebývalý povyk. Lidé se ztrácejí za zvláštních okolností a někdo má enormní zájem na tom, aby si mladá žena deník svého pradědečka – českého milovníka archeologie Eduarda – nikdy nepřečetla. Jaké je tajemství Eduardova přátelství se slavným Howardem Carterem? A nestal se Tutanchamon pouhou zástěrkou jednoho z největších podvodů v historii?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 408
EAN 9788075974907
Datum vydání 08.08.2019
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,627
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Na staré půdě bývají k nalezení různé poklady. Když však řemeslníci objeví starý deník v domě mladé Egypťanky s českými kořeny, spustí se v Káhiře nebývalý povyk. Lidé se ztrácejí za zvláštních okolností a někdo má enormní zájem na tom, aby si mladá žena deník svého pradědečka – českého milovníka archeologie Eduarda – nikdy nepřečetla. Jaké je tajemství Eduardova přátelství se slavným Howardem Carterem? Je objev Tutanchamonovy hrobky skutečně největším objevem století? A nestal se čirou náhodou zlatý faraon pouhým předmětem jednoho z největších podvodů v historii?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Hana Vařílková
Čtu v e-verzi. Přesně má sklenice vína. Dobře zpracovaná atmosféra, člověk si připadá jako ve filmu, ne že čte knihu. Autorka se v tématice egyptologie orientuje velmi dobře, příběh mě pohltil a stojí za přečtění ( i zamyšlení ).

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Petra Klabouchová

Petra Klabouchová

Petra Klabouchová pochází z jihočeského Husince, kde to odjakživa přálo revolučním myšlenkám. Po studiu novinařiny a psychologie na Masarykově univerzitě v Brně se začala věnovat psaní. Literární talent rozvinula jako manažerka rockových kapel během cestování po Evropě i USA. Tato divoká a hlasitá léta zachytila v knize Na plný koule. Její literární repertoár zahrnuje také zábavné a dětem přístupné Upíří storky, pohled do osmdesátých let Poslední kubánské pomeranče, exkurzi k odkazu starověkého Egypta Podvod zlatého faraona i psychologický krimi thriller Anglická zahrada. Nejvýrazněji na sebe upozornila detektivkou Prameny Vltavy o zlu vyvěrajícím z hlubin spisovatelčina rodného kraje. O zločinu zahaleném desetiletími mlčení vypráví i v knize U severní zdi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM