EN

Bejvávalo

Petr Kadlík


Vraťte se s námi do časů prvních automobilů, odvážných mužů na létajících strojích a pařížské elegance
Kniha Bejvávalo nepopisuje historii dnešním pohledem, ale jako stroj času vás do ní přímo přenáší a umožňuje vám zažít pocity těch, kdo v těch dávných časech žili, tehdejších čtenářů novin a časopisů. Jedná se o pečlivě zpracovaný průřez toho, o čem se u nás tehdy psalo, jaké události a novinky hýbaly světem i naší zemí ve středu Evropy.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 392
EAN 9788026427889
Datum vydání 17.10.2019
Věk od 13
Formát 165x235 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,975
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha, Bejvávalo je jiná než většina ostatních. Nepopisuje vám historii dnešním pohledem, ale jako stroj času vás do ní chce přímo přenést a umožnit vám zažít pocity těch, kdo v těch dávných časech žili, tehdejších čtenářů novin a časopisů.

Obsahem knihy je 111 originálních historických textů z období kolem roku 1900, vybraných z tisíců historických článků, které vyšly na internetovém magazínu www.bejvavalo.cz. Je to pečlivě zpracovaný průřez toho, o čem se u nás tehdy psalo, jaké události a novinky hýbaly světem. Ocitneme se ve víru bouřlivého rozvoje vědy a techniky, ale i velkých společenských změn.

Naši předci byli nadšeni novými dopravními prostředky i moderní technikou v domácnosti. S napětím sledovali, co se děje u nás, ve Vídni, v Rusku i v Americe. Četli názory jistého profesora Masaryka, řešili, zda se nejmenuje Masařík, trpěli hrůzami války a pak se radovali z volby prvního prezidenta Československa. Kromě toho ale zažívali každodenní radosti a strasti obyvatel Rakousko-Uherska, zamilovávali se, ženili, vychovávali děti, sportovali nebo třeba vařili. Smáli se, plakali i žasli. A o tom všem je tato kniha.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM