EN

Veselá cesta životem

Adolf Born


Rozhovor grafika, malíře a ilustrátora Adolfa Borna s hercem, publicistou a překladatelem Jiřím Žákem. Kmotrem knihy se stal Viktor Preiss.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788074291777
Datum vydání 05.12.2011
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,266
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Adolfa Borna znají díky večerníčku Mach a Šebestová i ti nejmenší. Mach a Šebestová mají kouzelné sluchátko, které jim umožňuje uskutečňovat sny a prožívat všelijaká dobrodružství. Adolf Born má kouzelné sluchátko také – prostřednictvím ilustracía grafik nás dokáže přenášet do nádherného světa fantazie a snu. Čtenář této knihymá také kouzelné sluchátko, s nímž může přijít na návštěvu k jednomu z nejvýznamnějšíchčeských malířů, grafiků a ilustrátorů.V rozhovoru s Jiřím Žákem se Adolf Born vyznává ze svých lásek, mluví o dětství,o studiích, o tom, jak se rodily jeho vztahy ke knihám, k barvám, k cestování, zpovídá sez niterných věcí a nechává nahlédnout do svého ateliéru i života. Knížka nese stejný názevjako výstava Adolfa Borna v roce 2008. Při jejím zahájení autor uvedl, že v jeho obrazech je,,vždy prvek humoru, jak jsem to v názvu výstavy oznámil“. A jak napovídá i název knihyrozhovorů, prvek humoru byl přítomný v celém Bornově životě. E-knihu si můžete zakoupit na portálu E-knihy Kosmas

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Adolf Born

Adolf Born

Adolf Born byl jedním z nejznámějších českých ilustrátorů pro děti a mládež s nezaměnitelným stylem, ale také malíř, grafik, karikaturista, autor poštovních známek, scénárista, režisér, animátor a scénograf. S Bornovou tvorbou se můžeme setkat nejen na stránkách knih, ale i novin a časopisů. Je autorem ilustrací například k Machovi a Šebestové, Pipi Dlouhé punčoše, Boříkovým lapáliím nebo Aprílové škole Jiřího Žáčka a je také držitelem mnoha ocenění, včetně mezinárodních.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM